Home EĞİTİM İTÜ,Bursalı öğrencilerle buluştu

İTÜ,Bursalı öğrencilerle buluştu

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2015 14:33
5 min read
İTÜ,Bursalı öğrencilerle buluştu için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlediği tanıtım günleri etkinliği ile üniversite tercihleri öncesi öğrencilerle buluşan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) son durağı Bursa Bursa İTÜDER öncülüğünde Merinos AKMM’de İTÜ Tanıtım Günleri Etkinliği’nde üniversite tercihi yapacak Bursalı öğrencilerle bir araya gelen İTÜ, öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı.

İTÜ Tanıtım Grubu Ekibi’nin üniversite hakkında Bursalı öğrencilere ve velilerine bilgilendirmelerde bulunduğu etkinliğe Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu da katıldı. Köklü bir geçmişe sahip olmasıyla İTÜ’nün her zaman Türkiye’nin sayılı üniversitelerin başında geldiğini ifade eden Başkan Hasan Tuğcu, “Dünyanın en eski teknik üniversitelerinden olan İTÜ, iki yüzyıla aşkın süredir ülke gelişimine yaptığı katkının yanı sıra sayısız devlet adamı, iş adamı, bürokrat ve bilim insanı yetiştirerek, birçok alanda iz bırakmıştır. İTÜ’lüler okul yıllarında asırları aşan bir kültürle yoğrulmasıyla birlikteliğini ve bütünlüğünü öğrencilik yıllarından sonrasına da taşıyarak, geleneksel yapısını korumaya her zaman özen göstermiştir. Öyle ki mezunlar derneği olan İTÜDER ile öğrenciler, okul sonrası hayatlarında da İTÜ’lü olmanın ayrıcalığını yaşamaktadır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bursa İTÜDER olarak İTÜ’nün bu farkını Bursalı öğrencilerimizin daha yakından tanımasını istedik. Bu anlamda da Merinos AKKM’de tanıtım günleri etkinliğinin gerçekleştirilmesine sağlayarak, İTÜ’de eğitim veren öğretim görevlilerini Bursalı öğrenciler ve velilerle buluşturduk” dedi.

İTÜ Tanıtım Günleri Etkinliği ile İstanbul dışındaki şehirlerde üniversite tercihi yapacak öğrencilerle bir araya geldiklerini ifade eden İTÜ Tanıtım Grubu Görevlisi Arda İmamoğlu, “Ankara, İzmir, Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok kentine giderek genç arkadaşlarımızın İTÜ’ye gelmelerine katkı sağlıyoruz. Bursa İTÜDER’in öncülüğü ile geldiğimiz Bursa’da genç arkadaşlarımıza ve onların velilerine İTÜ’lü olmanın ayrıcalığını anlattık. Bursa’da bizlere imkanı sağlayan Bursa İTÜDER’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

İTÜ Tanıtım Günleri Etkinliği’ne gelen Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu ve İTÜ Tanıtım Grubu Ekibi’ni ziyaret ederek, üniversite tercihi yapacak öğrencilere başarılar diledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çanakkale Zaferinin 109. Yılında Şehitlerimiz Törenlerle Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferini Anma ve Şehitler Günü, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düze…