Home GÜNCEL Başkan Dündar Önlük Giyip Yemek Dağıttı

Başkan Dündar Önlük Giyip Yemek Dağıttı

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2015 10:27
5 min read
Başkan Dündar Önlük Giyip Yemek Dağıttı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 1.500 kişiye iftar ve sahur yemekleri dağıtılan Eskici Mehmet Dede Aşevini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Dündar, daha sonra önlük giyip kazanların başına geçerek vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.

Yılın 365 günü ihtiyaç sahibi ailelere yemek yardımı yapılan Eskici Mehmet Dede Aşevini dolduran vatandaşlarla birlikte iftarını yapan Başkan Mustafa Dündar, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla bir araya gelmeye, bu ayın bereket ve feyzini onlarla birlikte yaşamaya büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi. İftar öncesi masalarda iftar saatini bekleyen vatandaşlarla sohbet edip onların ramazanını kutlayan Başkan Dündar, daha sonra aşevinde önlük giyip kazanların başına geçerek vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.

Osmangazi Belediyesi olarak, Ramazan ayında ilçenin çeşitli noktaların oluşturdukları merkezlerle, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım ettiklerini söyleyen Başkan Dündar, “Belediye olarak Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. 4 farklı aşevinde iftarlarımız oluyor. Aylık ortalama 80 bin kişi bu iftarlarda buluşmuş oyluyor. İftar sofralarının kurulduğu yerlerden birisi de Eskici Mehmet Dede. Tarihi dokusuyla Bursa’nın manevi atmosferini uygun, vatandaşlarımızın gelip iftarını açabildiği, ardından sahur yemeklerini alıp gittikleri bir yer” dedi. Ramazan ayının birlik, bereket hoşgörü ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayan Başkan Dündar, “Bu dostluk, barış, dayanışma duyguları, bu yardımlaşma duygusu yalnızca bu ayla sınırlı kalmayıp, yıl boyu yaşanması, bizim en büyük isteğimiz. Ben bu vesile ile vatandaşlarımızın Ramazan ayını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

ESKİCİ MEHMED DEDE VE AŞEVİ

Yılın 365 günü sıcak yemek dağıtımının yapıldığı Eskici Mehmed Dede Aşevi’nin bahçesinde, Ramazan ayında her akşam iftar sofraları kuruluyor. Tahtakale’de hizmet veren Her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği dağıtılan Eskici Mehmed Dede Aşevi, ihtiyaç sahibi vatandaşları yılın 12 aya kol kanat geriyor.

Alt katta bir mutfak ve 2 adet oda, üst katta ise üç adet oda ve bir salon bulunan yapının toplam kapalı alanı 120 m2 olup hemen yanındaki anıtsal kümbetsi yapı ise 70 m2 kapalı alana sahiptir. Somuncu Baba Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen organizasyonlarla İhtiyaç sahiplerine ulaşılarak sıcak yemek ihtiyaçları giderilmektedir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Emekli Yaşam Merkezi ile Büyüklerimiz Sosyal Hayatın İçinde Olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “60 yaş üstü 2…