Home GÜNCEL Küçük kulaçlar sertifikalarını aldı

Küçük kulaçlar sertifikalarını aldı

- Guncellenme Tarihi: 4 Temmuz 2015 15:01
4 min read
Küçük kulaçlar sertifikalarını aldı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin Yaz Dönemi Spor Okulları 1. Dönem Yüzme Kurslarına katılarak başarılı olan minik yüzücüler, sertifikalarını Başkan Mustafa Dündar’ın elinden aldı.

Okulların kapanması ile birlikte başlayan Osmangazi Belediyesi Yaz Spor Okulları Yüzme kurslarının, 16 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 1. dönem eğitimlerine katılarak yüzmeyi öğrenen minikler, Karaman Yüzme Havuzunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Ailelerin de yer aldığı törene katılarak, minik yüzücülere sertifikalarını veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 3 dönem halinde gerçekleştirilecek kurslarının ilk eğitim dönemine 2 bin 658 kişinin katıldığını söyledi.

Osmangazi Belediyesi’nin spora ve sporcuya yönelik çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğini, Osmangazi Belediyespor Kulübü bünyesinde 14 farklı branşta 2 bin 600 lisanslı sporcu bulunduğunu belirten Dündar, “Bu sporcularımız gerek takım, gerekse ferdi olarak katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda bizleri başarıyla temsil ediyor. Daha birkaç gün önce atletizm takımımızda yer alan Songül Konak kızımız, Çin’de düzenlenen Dünya Liseler Arası Atletizm Şampiyonasında, 1.500 metrede dünya şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı. Yine aynı yarışlarda mücadele eden Rumeysa Efe dünya 5. Oldu. Judoda, Melisa Çakmaklı Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu oldu. Damla Çalışkan ve Rabia Şenyayla kilolarında Avrupa şampiyonu sporcularımız. Takım sporlarında da Badminton takımımız Türkiye ve Balkan şampiyonu oldu. Hentbolda takımımız bayanlar süper liginde mücadele etmeye hazırlanıyor. Osmangazi tesis ve sporcu bakımından Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri” dedi.

Elde edilen başarının, yapılan yatırımlar ve tesislerin gençlere açılması, onlara sahip çıkılmasının bir sonucu olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, “Yüzme branşı da, diğer branşlar gibi önem verdiğimiz branşlardan biri. İnşallah bu branşta da diğer branşlarda olduğu gibi ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşacak yüzücüler yetişecek. Buna inanıyoruz ve bunun için gerekli altyapıyı, tesisleri inşa ediyoruz. Bu tesislere sahip çıkarak, en üst düzeyde de yararlanalım istiyoruz. Spor sayesinde sağlıklı, kendini eğiten, geliştiren ve tabi ki topluma faydası olan bir nesil yetişiyor” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…