Home GÜNCEL Mudanya Belediyesi yolsuzluk iddiasında flaş gelişme!!!

Mudanya Belediyesi yolsuzluk iddiasında flaş gelişme!!!

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:36
5 min read
Mudanya Belediyesi yolsuzluk iddiasında flaş gelişme!!! için yorumlar kapalı
0

Önceki dönemin Adalet ve Kalkınma Partili Mudanya Belediye Başkan Vekili Arif Sadi SAYDAM hakkında açılan soruşturma neticesinde görevsizlik kararı veren Mudanya 1. Asliye Ceza Mahkemesi,davanın Bursa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verdi.

Mudanyadaki yerel seçimlerin ardından göreve gelen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ’ın belediyede yaptırdığı incelemelerden sonra 37 adet yapı kullanma izin belgesini mevzuata aykırı olarak düzenlendiğini tespit edilmesi üzerine dönemin Adalet ve Kalkınma Partili Mudanya Belediye Başkan Vekili Arif Sadi SAYDAM hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Mudanya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanan soruşturma neticesinde 27.03.2014 tarihinde Mudanya Belediyesi Ak Partili Başkan Vekili olarak görev yapan

Arif Sadi SAYDAM’ın normal şartlarda resen ve doğrudan imzalama,onaylama görevi ve yetkisi bulunmayan 37 adet yapı kullanma izin belgelerini söz konusu yapılar hakkında teknik eleman incelemesi yapılmadığı ve belgelerde teknik eleman imzaları olmadığı halde 3194 sayılı imar kanunun 30. maddesi planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin 64. maddesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğinin 13.03 maddesine aykırı olarak imzaladığı idari usullere göre henüz tamamlanmamış 37 adet yapı kullanma izin belgelerini aynı gün imzalayarak söz konusu yapı sahiplerine hukuka aykırı bir şekilde yarar sağladığı bu şekilde zincirleme biçimde görevi kötüye kullandığı suçunu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.Sanık Arif Sadi SAYDAM’ın eylemine uyan 5237 sayılı TCK.nun 250 taksim 1,43 taksim 1.53 maddeleri gereği cezalandırılmasına karar verilmesi istemi ile kamu davası açılmıştır.

GEREKÇE

Türk Ceza Kanunun 204 taksim 2 kapsamında kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik suçunu oluşturabileceği,bu hususta delillerin takdir ve tartışma yetkisinin ‘’AĞIR CEZA MAHKEMESİNE’’ ait olduğu,buna benzer bir olaya ait Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin 2013 taksim 14627 esas 2013 taksim 13795 karar sayılı ilamının da aynı yönde olduğu anlaşılmakla mahkememizin görevsizliğine dair karar vermek gerekmiştir.

HÜKÜM

Ayrıntısı ve yasal gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere sanık Arif Sadi SAYDAM’ın Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca cezalandırılması istemiyle açılan kamu davasında mahkememizin görevsizliğine sanığın 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 204 taksim 2,43,53 maddeleri uyarınca yargılamasının yapılması için dosyanın yetkili ve görevli ‘’BURSA NÖBETÇİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE’’ gönderilmesine sair hususların görevli mahkemece karara bağlanmasına dair tarafların yokluğunda tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde mahkememize verilecek dilekçe veya tutanak katibine yapılacak beyanla tutanağa geçirilmek suretiyle ‘’BURSA NÖBETÇİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE’’ itiraz yolu açık olmak üzere tensiben karar verildi.

01 02 03 04 05

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

YÖK Başkanı Özvar: BTÜ Arama Konferansı Büyük Bir Yenilik

“Bursa Teknik Üniversitesini 2030 yılında nasıl görmek isteriz” sorusuna cevap arandığı Ar…