Home GÜNCEL Şehit aileleri ve gaziler Bozbey ile iftar sofrasında buluştu

Şehit aileleri ve gaziler Bozbey ile iftar sofrasında buluştu

- Guncellenme Tarihi: 1 Temmuz 2015 12:10
5 min read
Şehit aileleri ve gaziler Bozbey ile iftar sofrasında buluştu için yorumlar kapalı
0

Şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Türkiye’de yaşayan tüm yurttaşların üzerinde hakkınız var’ diyerek helallik istedi.

Nilüfer Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Bursa’da yaşayan şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarını iftar sofrasında buluşturdu. Holiday Inn Otel’de gerçekleştirilen yemeğe Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa Garnizon Komutanı Seyfullah Saldık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda şehit ailesi, gazi ve gazi yakınları katıldı. Gecede konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehit ve gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacak ölümsüz simgeleri olduğunu belirterek, “Vatanımızın her santimetrekaresinde, bugün yaşayabildiğimiz tüm özgürlüklerimizde, şehitlerimizin ve gazilerimizin siper ettikleri canlardan izler var. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bir yurttaş üzerinde hakkınız var. Hakkınızı helal edin” dedi.

Barış için dua edelim

Türkiye’nin sınır bölgelerinde yaşanan gerginliklere dikkat çeken Başkan Bozbey, barış için “dua edelim” dedi. Bozbey, ‘Bugün, bu iftar sofrasında tüm savaş çığırtkanlıklarına inat, acılardan ders almayanlara ve bu ülkeyi yepyeni maceralara sürüklemek isteyenlere inat barış için dua edelim. Yüreklerimizden gelen sevgi ve barış sözcüklerini gök kubbeye yükseltelim. Varsın, bir hoş seda gelmesin karşıdan. Varsın onlar barış türkülerimize eşlik etmesinler. İnanıyorum ki bugün bir olan yarın bin olur. Ve elbet bir gün bu ülke hak ettiği refaha, barışa, hangi dinden, hangi kökenden olursa olsun bir arada yaşayabilmenin erdemine kavuşur’ şeklinde konuştu.

Devletin kapılarının şehit ailelerine ve gazilere sonuna kadar açık olduğunu belirten Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da ‘Şehitli ve gazilik bizim inanışımıza göre mertebelerin en yükseği. Milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimiz ve bu uğurda gazi olan vatandaşlarımız bizim en kıymetli varlıklarımız. Hem şehitlerimize hem gazilerimize büyük devletimiz çeşitli sosyal imkanlar sağlamış durumda ve bunları sağlamaya da devam ediyor. Bizler de devletin taşradaki temsilcileri olarak şehit ailelerine ve gazilerimize kapılarımızın her zaman sonuna kadar açık olduğunu, her türlü sıkıntıda bizlerin yanlarında olduklarını bilmelerini istiyorum’ diye kaydetti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…