Home GÜNCEL Memur-Sen ailesi iftarda buluştu!

Memur-Sen ailesi iftarda buluştu!

- Guncellenme Tarihi: 1 Temmuz 2015 11:57
5 min read
Memur-Sen ailesi iftarda buluştu! için yorumlar kapalı
0

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, konfederasyonun Bursa’daki 11 iş koluna bağlı başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile iftarda buluştu.

İftarda Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yaptığı zalimce uygulamalara dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir- Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, yaşanan hadiselere sessiz kalınmaması adına tüm Bursalıları Perşembe günü Şehreküstü Meydanı’nda yapacakları mitinge davet etti. Bursa’nın etkili ve yetkili sendikası Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği iftar organizasyonunda bir araya geldi. 11 iş kolunun şube başkanları ve yönetim, kurulu üyeleri aileleri ile katıldığı iftar programında konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Türkiye genelinde 850 bin üyesi ile Bursa yerelinde 25 bin üyesi ile hamd olsun bugün büyük bir aileyiz. Bu anlamda Bursa’da 25 bin üye sayısı yakalama noktasında büyük mücadele veren sendikamızın şube başkanlarına ve özellikle onların her  zaman yanında yer alan eşlerine teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük fedakarlıkları ile  bu davaya büyük güç kattı” dedi.

MEMUR-SEN ZULME KARŞI SESSİZ DEĞİL

Konuşmasında Ramazan ayında dünyanın dört bir yanında müslümanlara yapılan zulümlere dikkat çeken Numan Şeker, “Mübarek Ramazan ayı içerisinde olmamıza rağmen Suriye’de, Irak’da ve özellikle son günlerde Doğu Türkistan’da müslüman soydaşlarımız, zalimce uygulamalara maruz kalırken biz buralarda huzur içerisinde iftar yapıyoruz. Ne kadar huzurlu olduğumuzu da tabiki vicdanlarımıza danışmamız gerekiyor” diyerek, şöyle devam etti: “Bu bağlamda Memur-Sen camiası olarak, genel merkez bazında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede iftar programlarımızı iptal ettik.

Çünkü 25 bin üyemiz var ve bu iftarlar için harcanacak paraları, mazlum coğrafyadaki müslüman kardeşlerimize yardım olarak gönderme kararı aldık.” Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara asla seyirci kalmayacaklarını belirten Şeker, “Çin’in Uygur Türkleri’ne mübarek ayda yaptığı zalimliğe ve yasaklara dur demek için Şehreküstü Meydanı’nda Perşembe günü bir miting düzenleyeceğiz. Her zaman mazlumların yanında yer alan Memur-Sen’in Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı yapacağı ‘Dünya bu zulme sessiz! Sen susma!’ mitingine destek olmak amacıyla herkesi, Perşembe günü saat 12.00’da Şehreküstü Meydanı’na bekliyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…