Home GÜNCEL Başkan Türkyılmaz barışın zirvesine doğru emin adımlarla ilerliyor!

Başkan Türkyılmaz barışın zirvesine doğru emin adımlarla ilerliyor!

- Guncellenme Tarihi: 30 Haziran 2015 09:48
3 min read
Başkan Türkyılmaz barışın zirvesine doğru emin adımlarla ilerliyor! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 11 Ekim’de düzenlenecek olan Mütareke Etkinlikleri’ni bu yıl dünya gündemine taşıyacak sürpriz konuk ve etkinliklerin yer alacağını, bunların arasında Yunanistan Başbakanı Çipras’ın da bulunması için görüşmelere başladığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu Heybeliada’ya giden Başkan Hayri Türkyılmaz, Yunanistan Başbakanı Çipras’ı davet etmek üzere Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis ile görüştü.

Başkan Türkyılmaz, Yunanistan Başbakanı Çipras’ın Mudanya Mütareke Etkinlikleri’ne katılımını sağlamak amacıyla Yunanistan Başbakanı Çipras’ı davet etmek üzere Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis’ten destek aldığını, bu konuda Çipras ile gerekli görüşmeleri hemen başlatacağı sözünü aldığını, bunun çok önemli ve sevindirici olduğunu ifade etti. Başkan Türkyılmaz, Yunanistan Başbakanı Çipras’ı davet etmek üzere Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis’in yakın dostları olan Tirilye’den Yunanistan’a göç etmiş Rum bir ailenin torunu olan Yunanistan Sağlık Bakanı’nın, yine Tirilyeli ailenin torunu olan Rafnis Kenti Belediye Başkanı Vasilis Pitsidakis’in ve Taş Mektebi yapan mimarın torununun da Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis aracılığıyla davet edileceğini vurguladı.

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın adını tüm dünyaya duyuracaklarını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bir aksilik olmazsa 7-8 Eylül tarihinde Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis ile birlikte Yunanistan’a giderek, Yunanistan Başbakanı Çipras ve diğer konuklarla görüşüp Mütareke Etkinlikleri’ne davet edeceğiz. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’da, Barışın Zirvesi’ni yapacağız. Mudanya’mızın adını tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…