Home EKONOMİ MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Gürses’ten güçlü ekonomi vurgusu!

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Gürses’ten güçlü ekonomi vurgusu!

- Guncellenme Tarihi: 29 Haziran 2015 12:48
10 min read
MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Gürses’ten güçlü ekonomi vurgusu! için yorumlar kapalı
0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’nin geleneksel iftar programı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Yıldırım Beyazid Salonu’nda yapıldı.

İftar programında konuşan ve Türk ekonomisinin, seçim sonuçlarından kısa vadede etkilenmeyecek kadar güçlü olduğuna vurgu yapan Gürses, “Bu noktada aslolan, milletin mesajını öne alıp, bu meclis’ ten hızlı bir koalisyon çıkarmaktır. Koalisyon görüşmelerinde, masaya, samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalıdır. Bunun sonunda, sağlıklı bir hükümet kurmak, istisnasız tüm parti liderlerinin görev ve sorumluluğundadır” açıklamasında MÜSİAD Bursa Şubesi’nin geleneksel iftar programına BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, BİHMED Başkanı Kadir Oruç’un yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi, işadamı ve diğer davetliler katıldı. Okunan Kuran- Kerim ve edilen dualarla başlayan iftar programında, konuklara hitap eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, İslam dünyasının zor ve meşakkatli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Neredeyse her gün Türkiye’ye komşu ülkelerden, diğer dost ve kardeş ülkelerden yürekleri dağlayan acı haberlerin alındığını hatırlatan Gürses, “Nasıl ki kurak toprak yağmura muhtaçsa, bugün İslam dünyası da Ramazan’ın o rahmet iklimine muhtaçtır. İnşallah Ramazan’ın bu rahmet iklimi hem ülkemizde, hem Musul’da, Kerkük’te, Bağdat’ta, Kahire’de, Kudüs’te, Şam’da ve Doğu Türkistan’da her yere yeniden bir şefkat taşır, bir merhamet taşır. Dünyanın birçok bölgesinde, Müslüman kardeşlerimiz, yoksulluk, açlık ve sefalet içindeyken, daha da acısı ölümle pençeleşirken, rahmet ve bağışlanma ayı olan Ramazanın, dirilişimize vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

musiad1

Sabır ve azim

Gürses, MÜSİAD’ın, en zor zamanlarda dahi doğru bildiği yolda yürümeyi sürdürdüğünü belirterek, bugün MÜSİAD’ın ulaştığı noktayı sabrın, azmin ve başarının zaferi olarak nitelendirdi.

MÜSİAD’ı MÜSİAD yapan en önemli özelliğin, kazanırken Allah rızası gözetmek olduğunu söyleyen Mustafa Gürses, ”MÜSİAD’ı aynı alandaki diğer kuruluşlardan ayıran özellik, üyelerinin işte bu vasfıdır, tarzıdır. Türkiye ve yurtdışında birbiri ardına açılan yeni şubeler; temeline adaleti, ahlak ve erdemi oturtan derneğimizin çağrısının, dünyanın her yerinde yankı bulduğunun en güzel kanıtıdır. Bu noktada, MÜSİAD’ın bugünkü konumuna gelmesini sağlayan, geçmiş dönem başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve bize destek veren, gönlünü ve yüreğini koyan herkese candan teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin selameti için

MÜSİAD’ın, Türkiye’nin selameti için hemen hemen her alanda gerekli gördüğü açıklamayı, girişimi yaptığını ve yapmayı da sürdüreceğini ifade eden Gürses, 7 Haziran’da yapılan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gürses, şunları söyledi: “7 Haziran seçimleri öncesinde de beklentilerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Seçimler, Türkiye’de farklı bir tabloyu ortaya koymuştur. Bu tabloyu ve seçmenin verdiği mesajı tüm partiler iyi okumalıdır. Kurulacak yeni hükümetin, hak ve özgürlükler noktasındaki kazanımlardan ve ekonomik hedeflerden vazgeçmemesi, öncelikli bir konudur. Daha güzelini elde etmek adına, ekonomimizin 12 yıl içinde geldiği yer ve refah seviyemiz, hepimiz için, çok önemli ortak bir kazanımdır. Yıllarca mücadelesini verdiğimiz, inanç hürriyetleri ile engellerin ortadan kaldırılması gibi, demokratikleşme, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi pek çok alanda, çok önemli gelişmeler elde ettik. Dolayısıyla; kazanımlar kaybedilmemesi, hürriyetlerde ve insan haklarında geriye dönüş olmaması için Türkiye hükümetsiz kalmamalıdır. Belirlenen ekonomik hedeflere ulaşmak için, koalisyon protokolleri ve hükümet programına bu irade yansımalıdır. Seçim sonuçları özeleştiriyle, toplumsal ve siyasal bir fırsata dönüştürülebilir.

Siyasal özeleştiride, seçim sistemi, seçim barajı, siyasal partiler kanunu, tekrar değerlendirilmelidir. Çözüm süreci, hem barış hem de sosyal ve ekonomik sonuçları itibarıyla önemlidir, ancak devletin zafiyete uğratılmamasına da itina gösterilmelidir. Eğitim reformu, hızlı ve adil işleyen hukuk devleti reformları, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve diğer yapısal reformlar, devam etmelidir.”

Çözüm, siyasetin elinde ve sorumluluğundadır

Tüm çabalara rağmen bir sonucun alınamaması durumu hakkında da görüş bildiren Gürses, “Çabalara rağmen bir sonuç alınamazsa, elbette erken seçim yapılacaktır. Seçim süresince dile getirilen, ‘Yeni Türkiye’, ‘Yaşanacak Türkiye’, ‘Demokrat ve Özgür Türkiye’ gibi söylemler elbette hepimizin arzu ettiği, birlikte altına imza atacağımız söylemlerdir. Çünkü bu millet bunların hepsini hak ediyor. Siyasi partilerimiz de bunu gerçekleştirmek için siyaset yaptığına göre, çözüm, siyasetin elinde ve sorumluluğundadır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…