Home GÜNCEL Yeni stadyumda çimler seriliyor

Yeni stadyumda çimler seriliyor

- Guncellenme Tarihi: 24 Haziran 2015 12:00
4 min read
Yeni stadyumda çimler seriliyor için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ve dünyanın en heyecan veren 10 stadyumu arasında gösterilen yeni stadyumda çimlerin serilmeye başlandığını söyledi.

Bursa’nın yaklaşık 185 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan yeni stadyumunda çalışmalar son aşamaya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan bir stadyum olan Bursa Büyükşehir Stadyumu’na serilecek çimleri Özlüce’de inceledi.
Başkan Altepe, UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan yaklaşık 45 bin kişi kapasiteli yeni stadyumun en kısa sürede tamamlanmasını istediklerini söyleyerek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemde yaptığımız en büyük inşaat olan yeni stadyum, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük eser… Bursa ve Bursaspor’umuzun yeni stadyumunu büyük özenle hazırlıyoruz. Her geçen gün heyecanımız artıyor ve bir an önce de tamamlanacak olan stadyumun yeni sezona hazırlanmasını istiyoruz. Stadyumun en güzel şekilde yapılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

“Bursa’ya yakışacak”
Hemen hemen her gün stadyumdaki çalışmaları incelediklerini anlatan Başkan Altepe, “Stadyumda çalışmalar toparlandıkça bizim de moralimiz yerine geliyor. Stadyumun tüm birimleriyle tamamlanması ve Ağustos ayında burada maç oynanması için ekiplerimiz özenle çalışıyor. Bursa’ya en güzel eseri kazandıralım, marka kente yakışacak güzel bir stadyum olsun istiyoruz” dedi.

Yeni stadyumun çimlerinin Atatürk Stadyumu’nun çimlerini hazırlayan ekip tarafından hazırlandığını anlatan Başkan Altepe, “Mevcut Atatürk Stadyumu’ndaki çimler ve altyapı, Türkiye’ye örnek olmuştu. Kaliteli maç yapılabilmesi için, yoğun yağışta dahi su tutmayan zemin ve kaliteli çim olması gerekiyor. Her türlü hava şartına uygun çimlerin olması gerekiyor. Çimler daha önce ekildi ve düzenlendi. Uygun ölçüsüne getirildi. Stadyuma serilmeye de başlanıyor. Stadyumda artık saha da yeşillenecek. Bir hafta içinde zemin yeşille kaplanacak” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, yeni stadyumun Bursaspor’a güç katacak güzel bir tesis olacağını belirtti.
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı da çimlerle ilgili yaklaşık 2 – 3 aydır yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini ifade ederek, Bursaspor’a destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kadınlar, Yazar Fatma Burçak’la Kitabını Konuştu

Nilüfer Belediyesi’nin, özellikle kırsaldaki kadınları kitapla tanıştırmak amacıyla düzenl…