Home GÜNCEL Vekil olarak ilk imzasını attı!

Vekil olarak ilk imzasını attı!

- Guncellenme Tarihi: 24 Haziran 2015 11:38
2 min read
Vekil olarak ilk imzasını attı! için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, vekil olarak ilk imzasını Gezi Direnişi için attı. Dr. İrgil TBMM’de yemin ettikten hemen sonra, Gezi olaylarında halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği iddiaları ile dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis Soruşturması açılması için imza attı.

Seçim döneminde Gezi direnişi sırasında yaşananların ve ölümlerin hesabını soracağı sözünü verdiğini, şimdi milletvekili olarak bu sözü yerine getirdiğini söyleyen Dr. İrgil, twitter hesabından da “Ruhunuz şad olsun çocuklar. Sizi seven ve unutmayan abileriniz meclis nöbetinde…” diye yazdı.

irgil-onerge

Söz konusu Meclis soruşturma önergesinde şu ifadeler yer aldı: “23 Mayıs 2013 tarihinden itibaren orantısız polis şiddetiyle başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan, sonrasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ile daha da alevlenerek büyüyen ve polis şiddetinin, kutuplaşmanın arttığı, birçok vatandaşımızın ölümü, binlerce vatandaşımızın yaralanması sonucunu doğuran Gezi olaylarında halkı kin ve düşmanlığa sevkettiği, görevini kötüye kullandığı gibi bir dizi suç işlediği iddiaları ile dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir Meclis Soruşturması açılmasını arz ederim.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…