Home GÜNCEL Borusan Gemliklilerle iftarda buluştu

Borusan Gemliklilerle iftarda buluştu

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2015 15:16
4 min read
Borusan Gemliklilerle iftarda buluştu için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin güçlü sanayi kuruluşu Borusan, en önemli üretim alanlarından Gemlik’i sosyal, kültürel ve eğitim odaklı yatırımlarıyla desteklemeye devam ediyor. Borusan’ın bu kapsamda her yıl Gemlik Belediyesi ile birlikte düzenlediği halk iftarı Gemlik İskele Meydanı’nda binlerce kişiyi bir araya getirdi. Beş binden fazla Gemlikliyi buluşturan iftara Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, Borçelik ve Kerim Çelik Genel Müdürü Kerem Çakır, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz katıldı. Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe halkının da büyük ilgi gösterdiği geleneksel iftar yemeğinde, Çarşı Camii İmam Hatibi Süleyman Yedek dualar okudu.

İftardan önce yaptığı konuşmada, Gemlik’in Borusan için önemine vurgu yapan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu şunları dile getirdi: “1976 yılında Borusan Boru’nun fabrikasını Gemlik’te açtığımız ilk günden beri olduğu gibi, bugün de burada dostluk ve dayanışma içerisinde bir aradayız. Bu süreçte birçok Gemlikli bizim çalışma arkadaşımız oldu. Bugün ikinci, hatta üçüncü kuşak Gemliklilerle birlikte çalışıyoruz. Sizlerin desteği ile fabrikalar açtık, yeni yatırımlarla faaliyetlerimizi genişlettik, burada Türkiye’nin en modern limanlarından birini kurduk. Bunların tümünü, bize sıcak bir yuva olan Gemlik ve desteklerini esirgemeyen Gemlikliler sayesinde başardık. Gemlik ilçemizle aramızda koparılamayacak bir gönül bağı oluştu. Bu bağı sosyal, ekonomik ve kültürel yatırımlarımızla güçlendirmeye devam edeceğiz.”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, BORUSAN A.Ş. Kurucusu Merhum Asım Kocabıyık’ı bir kez daha saygıyla andıklarını hatırlatarak, Şirketin ilçeye yaptığı yatırımları anlattı. Asım Kocabıyık Camii’nin ilçenin en estetik ve en büyük camilerinden birisi olacağını savunan Refik Yılmaz, duayen sanayici Gemlik dostu merhum Asım Kocabıyık için dua istedi. Ramazanın kardeşlik, barış, dostluk ve paylaşmak anlamına geldiğini bildiren Refik Yılmaz, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra sokak iftarlarıyla Ramazan geleneklerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …