Home GÜNCEL BEKSİAD’ın geleneksel iftar programı geniş katılımla yapıldı!

BEKSİAD’ın geleneksel iftar programı geniş katılımla yapıldı!

- Guncellenme Tarihi: 23 Haziran 2015 15:47
11 min read
BEKSİAD’ın geleneksel iftar programı geniş katılımla yapıldı! için yorumlar kapalı
0

Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) geleneksel iftar programı, Merinos AKKM Büyük Teras’ta yapıldı. İftar programına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, UÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever’in yanı sıra sektörün temsilcisi işadamları, Uludağ Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

İftar programına katılanlara hitap eden BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, “BEKSİAD olarak biz bir işadamı derneği olmakla birlikte aynı zamanda sivil toplum kuruluşuyuz. Bu anlamdaki çalışmalarımız da Bursa’mıza önemli katkı sağlamaktadır. Dolayısıyla duyarlılıklarımızı, hassasiyetlerimizi geliştirip bu şehirden aldığımızı bu şehre vermek adına uğraşlar içerisindeyiz” dedi.

Bursa’nın, yüzyıllar boyunca ticaretin ve sanayinin önemli merkezlerinden birisi olduğuna işaret eden Atalay, “Amerika’nın keşfinden 1 yıl önce Kozahan’ı kurarak dünya ticaretine yön veren Bursa, özellikle son 50 yılda ticareti, sanayisi ve ekonomisiyle de ülkemizin kıymetli bir merkezi konumundadır. İnanıyorum ki sizler de katılacaksınız, bu şehirde yaşamak başlı başına bir ayrıcalıktır. Allah’a hamd-ü senalar olsun. Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı ve bugün itibariyle bizlerin emanetçiliğini yaptığı bu güzel şehri, gelecek kuşaklara geliştirerek bırakabilmenin gayretindeyiz. Bu bilinçle, BEKSİAD olarak vişne ticaret bölgesindeki üretim ve ticari potansiyelimizle şehrimize katkı sağladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Fuar yeniden hayat buluyor

2016 yılının Ocak ayında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde 5 yıl önce ara verilen ‘Junior Show’ fuarını yeniden tertip edeceklerinin müjdesini veren Halil Atalay, bu fuarın Bursa’nın yeni bir ekonomik sıçrama yapmasına destek olacağını söyledi.

Atalay: Daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var

Bugünlerde, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Atalay, teknoloji sınırsız gelişti, iletişim araçları çoğaldı ve buna bağlı olarak dünya küçüldü ama birbirimizi anlamaya, dinlemeye eskisinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Ve bunun için mübarek Ramazan ayının çok güzel bir vesile olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu. İftar programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Ramazan ayının önemine değindi. Belediye Başkanı Edebali, BEKSİAD’ın göstermiş olduğu birlik ve beraberliğin devam etmesini diledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt ise, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak BEKSİAD ile yakın temas içerisinde olduklarını ve BEKSİAD ile BUSMEK arasında örnek bir işbirliği olduğundan bahsetti.

Karaloğlu: Bursa bu sektörde Türkiye’nin amiral gemisi

İftar programına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, BEKSİAD’dan övgü ile bahsetti. Karaloğlu, ” Bebe ve çocuk sektöründe Bursa çok önemli bir yerde. Vişne Bölgesi ile Bursa bu sektörde Türkiye’nin amiral gemisi. Vişne Caddemiz neredeyse Bursa kadar bilinen bir yer oldu” dedi.

Karaloğlu: BEKSİAD’ı kutluyorum

BEKSİAD üyelerini, önümüzdeki yıl 13-17 Ocak tarihleri arasında yapılacak ‘Junior Show’ fuarına sahip çıkmaya davet eden Karaloğlu: ” Değerli dostlar bebe ve çocuk sektöründe Bursa çok önemli bir yerde. Vişne Caddesi ile Vişne Bölgesi ile Bursa bu sektörde Türkiye’nin amiral gemisi. Vişne Caddemiz neredeyse Bursa kadar bilinen bir yer oldu. Şimdi sektör bunu bir fuar ile taçlandırmak istiyor. Bebe ve Çocuk Konfeksiyonunda bir fuar yapılacak. Bu da önemli tabi. Sektörün Türkiye’deki büyük bir ağırlığı Bursa’da, fuarının da Bursa’da olması önemliydi. Beş yıl önce bırakılmış, beş yıl sonra yeniden başlıyor. Buna hep beraber sahip çıkmamız lazım. Kentin bütün dinamiklerinin bu fuara sahip çıkması lazım. Bursa’nın bu günkü imkânları beş yıl önceki imkanlarından daha iyi, Türkiye’nin imkanları daha iyi belki bu imkanları da kullanarak kentteki iş birliğinin oluşturmuş olduğu sinerjiyi de kullanarak bu fuar sayesinde Bursa’daki bebe ve çocuk konfeksiyonunu daha da geliştirebiliriz. Katma değeri daha yüksek ürünlere doğru geçebiliriz diye düşünüyorum. Markalaşmaya bu fuar vesile olacaktır” diye konuştu.

BEKSİAD tarafından bugün yapılan çalışmaların sonuçlarının gelecekte alınacağına işaret eden Vali Karaloğlu, “Ben BEKSİAD’ı kutluyorum. Hem sektörün sorunları ile ilgilenmesi hem de sektörü geleceğe taşımasıyla Vişne Bölgesinin sorunlarını çözme noktasında gerek belediyeler ile gerek Valiliğimiz ile yapmış olduğu çalışmalar dolayısıyla da BEKSİAD’ın değerli Başkanını kutluyorum. İnşallah bebe sektörü gelecekte bugün olduğundan daha iyi bir yere gelecek diye de temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Merinos AKKM’de Kuran tilaveti ile başlayan iftar programının ardından Suriye’den gelen çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Karaloğlu, Suriye’den okumaya gelen öğrenciler ile de bir süre sohbet etti. Program kapsamında UÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever de günü anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yeşiltaş’tan Bulgarca ve Yunanca Propagandaya Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, AK Parti Bursa İl Başkanlığına ka…