Home GÜNCEL BUMEP kursları İznik’te başladı!

BUMEP kursları İznik’te başladı!

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2015 13:10
3 min read
BUMEP kursları İznik’te başladı! için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tosun ile birlikte Bursa Mobil Eğitim Projesi Otobüsünü ziyaret ederek ilçede yürütülecek kurs çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev hanımlarına bilgisayar kullanmayı öğretmek için başlattığı ve Bursa’nın farklı mahallelerinde toplam 4.000’e yakın kursiyere ulaşan “Bursa Mobil Eğitim Projesi” İznik’te start aldı.

Meslek edindirme kurslarıyla binlerce vatandaşlara yeni ufuklar açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlattığı Bursa Mobil Eğitim Projesi’nin (BUMEP) ile ilçelerde ücretsiz eğitim vermeye devam ediyor.

Başkan Sargın yaptığı açıklamada “Bugün itibariyle ilçemiz dört yol hükümet konağı önündeki otobüs içerisinde başlayan eğitimler 6 hafta sürecek. Ücretsiz ve 16 yaş üstü bayanların katılabileceği eğitimler katılımlara göre her mahallede yapılacak. BUMEP eğitimleri ile hanımlarımız mesleki bir hayat merdiveninin ilk basamaklarına adım atmış, aynı zamanda teknoloji çağında geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızla iletişim kurmuş olacaklardır. Eğitimlere katılan tüm bayanlarımıza ve İlçemiz Kadınlarına Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında böyle bir hizmeti sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

İlçemiz İznik’te dört yoldaki otobüs içerisinde gerçekleşen eğitimlerde her gurupta 10’ar kişi bulunuyor. Toplamda 8 grup olarak yapılan eğitimler, her grup iki gün olmak üzere 6 hafta sürecek. Temel Düzeyde Bilgisayar Eğitimi verilen kurslarda eğitimi tamamlayan herkese katılım belgesi de verilecek.

Ayrıca Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) de ilerleyen günlerde engelli vatandaşlarımıza yönelik Muhasebe ve Grafik Tasarım eğitimleri ile ilçemizde hizmete girecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…