Home GÜNCEL MÜSİAD, Suriyeli yetimlere şefkat elini uzattı…

MÜSİAD, Suriyeli yetimlere şefkat elini uzattı…

- Guncellenme Tarihi: 20 Haziran 2015 13:57
3 min read
MÜSİAD, Suriyeli yetimlere şefkat elini uzattı… için yorumlar kapalı
0

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından Ramazan ayı münasebetiyle, belli periyotlarda Suriyeli yetim çocuklara yönelik olarak düzenlenecek olan iftar programlarının ilki gerçekleştirildi.

Dernek merkezindeki iftar programına; MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, MÜSİAD Bursa Şubesi üyesi işadamları ve ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli yetimler, Suriyeliler ve Bursalı hayırseverler katıldı.

Okunan Kuran-ı Kerim ve birlikte edilen duaların arından iftar programına katılanlara hitap eden ve İslam diyarlarında parçalanmalar ve kavgaların yıllar geçse de süre geldiğine işaret eden Mustafa Gürses, “100 sene evvel Çanakkale’de bize yardım etmiştiniz, bugün ise siz zor durumda kaldınız ve biz size yardım ediyoruz. O gün siz Ensar’dınız, bugün ise biz. O gün biz muhacirdik, bugün ise siz. Bizler sizin muhacirliğinizden veya misafirliğinizden şikayetçi değiliz. Bizlerin kapısı her zaman sizlere açık, bizlerin kalbin ve sofraların sizlere her zaman yer var. Bundan hiç şüphe duymayın” dedi.

Müslüman coğrafyalarda yaşanan gelişmelerin sona ermesi için her zaman dua ettiklerini söyleyen Gürses, “Bu akşam iftar soframızın konuğu olarak, bizleri şereflendirdiniz, bizi memnun ettiniz. İnşallah çok yakın zamanda sulh olur. Rabbim inşallah sizleri tekrar memleketleri ve sevenlerinize kavuşturur. Dün Halep’te beraberdik, bugün Bursa’da beraberiz. Bursa sizin, Halep bizim. Allah sıkıntıda olanlarımıza sabır, verdiklerine de şükür edenlerden etsin bizi” diye konuştu.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…