Home KÖŞE YAZILARI Seçmek ve seçilmek

Seçmek ve seçilmek

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2016 18:53
6 min read
Seçmek ve seçilmek için yorumlar kapalı
0
Malum olduğu üzere bir seçim sonrası yaşamaktayız. Öncelikle hepimiz adına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.  Mümkündür ki nefret ettiğiniz bir şey sizin için iyi olabilir ve yine mümkündür ki hoşlandığınız bir şey de sizin için kötü olabilir: Allah bilir, ama siz bilmezsiniz. Bakara 216
Fakat biz seçme ve seçilme hakkına sahip olanlar olarak sorumluluk sahibiyiz. Sorumluluk duymak bir işi üstlenmek ,sonuçlarıyla ilgilenip eksik ve hatalarımızı kabullenmeyi gerektirir. Benim görüşüm; Kişisel gelişimi tamamlanmamış insanlar malesef manipülasyonların etkisiyle duygularıyla hareket ederler. Bu yüzden başka insanların kurgusuyla hareket ettikleri zaman iki tık ötesini göremezler. Körlük vardır. Söylenenleri duymazlar sağırlık vardır. Bu sadece siyasette değil bir çok konu ve durum için de geçerlidir. Böyle durumdaki bireyler malesef ki aile hayatında da anne veya eşlerin güdümüne, iş hayatında da arkadaş veya müdürlerinin güdümüne girerler. Oysa kendi akıllarını kullandıklarını zan ederler. Körlük ve sağırlık da buradan hasıl olur. Hangi partiyi seçersek, neye inanıyorsak inanalım ,bu hepimiz için ve her konu için geçerlidir. Peki bu durumda olduğumuzu algılayabilmek mümkün müdür? Yani bir konunun veya seçimin online casino gids bize dikte edilip edilmediğini anlamak mümkün müdür? Evet bunu anlamak mümkün. Öncelikle duygu mu? His mi? bunu ayırabiliyor olmak lazım. Bunu ayırdıktan sonra konu veya kişi ile sakin kalıp kalamadığımızı gözlemlemeliyiz. Bunlar da tamam ise konudaki seçimimizin adımlarını, konunun bize ne katıp katamayacağını, verdiğimiz kararın bir iki adım sonrasını düşünmeliyiz. Bunu böyle adımlarla yapmak bize konu ile ilgili şuur getirecektir. Neyi niye yaptığımızı algılamanın, bilmenin anahtarını verecektir. Bir de konu ve süre bittikten sonra sağlaması vardır. Gelişmiş ya da gelişmekte olan olayda kendimizi soyutluyor muyuz? somutlaştırıyor muyuz? Bu da bizim bir iki adım önceki durumumuzun muhasebesini yapmamızı sağlar ki; Bu da bize gelecek ile ilgili kendimiz hakkında fikirler verir. Eğer kendimizi; Olan, olmuş ya da gelişmekte olan konuların dışında tutuyorsak. Kendimiz haricinde herkesi sorumlu görüp sonuçlarla ilgili suçlamalar yapıyorsak. Malesef konuda duramamış yaptığımız, yapmadığımız durumların sorumluluklarını alamıyoruz ve almayacağız demektir.
Sağlıklı, gelişmiş insan sadece kendi hisleriyle, kısıtlı süreyle düşünmez. Evrensel düşünebilir. Yaşadığı coğrafyadan, etrafında yaşayan canlılardan sorumlu olduğunu düşünebilir. Yaptığı, yaşattığı durumla ilgili sorumluluk alabilir. Sonuçlarını olgunlukla karşılayıp geriye doğru değil ileriye doğru durum değerlendirmesi yapabilir.
 

Generic Paxil

Daha sağlıklı bireyler daha sağlıklı toplum demektir. Sağlıklı bireylerin aldığı yol da hepimiz için daha az fırtınalı daha az risklidir.
 
Mevlam neyler neylerse güzel eyler. Biz hayır görmeye çalışmalıyız. Önümüze bakmalıyız.

buy propranolol get methotrexate
 

Load More Related Articles
  • BÜTÜN

    Bütünlük enteresan bir kavramdır. Zihin bütünselliği aynıdanlık olarak algılasa da aslında…
  • NİRVANA

    Nirvana ya ulaşmak bazılarımızın bildiği, bazılarımızın bildiğini sadığı, bazılarımızın ku…
  • MASALLAR…

    Masal, çocukluğumuzun en heyecanlı, en maceralı ve şaşırtıcı anları. Benim için öyle en az…
Load More By Gülgün KESER
  • Hedef Şaşırtma!

    Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…
  • Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

    Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…
  • Değişim Şart Oldu!

    Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…
Load More In KÖŞE YAZILARI
Comments are closed.

Benzer Haberler

BÜTÜN

Bütünlük enteresan bir kavramdır. Zihin bütünselliği aynıdanlık olarak algılasa da aslında…