Home GÜNCEL Merinos’ta Aşık Veysel rüzgarı

Merinos’ta Aşık Veysel rüzgarı

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2018 10:21
4 min read
Merinos’ta Aşık Veysel rüzgarı için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu sene 57.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Festivali’nin ikinci gününde, ‘Bir Şehir Kaç Hikaye Anlatır?’ başlıklı sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışının ardından verilen ‘Uzun İnce Bir Yol’ Bir Aşık Veysel Felsefesi Konseri, Bursalıları mest etti.

57. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında organize edilen ‘Bir Şehir Kaç Hikaye Anlatır?’ başlıklı serginin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zehra Sönmez ile BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik’in de katıldığı mini törenle yapıldı. Toplam 8 gün boyunca ziyaretlere açık kalacak serginin açılışında konuşan BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti. Büyükşehir Başkan Vekili Zehra Sönmez ise, sanatın bir toplumun en önemli parçası olduğuna değinerek, Bursa’nın bu anlamda dünyaca ünlü birçok sanatçıya ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Başkanvekili Sönmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına sergiye katkı sağlayan sanatçılara teşekkürlerini sundu. Protokol konuşmalarının ardından serginin proje kuatörü Meryem Uzunoğlu ile koordinatör Huri Aykut Ülker, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zehra Sönmez ile BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik’in elinden birer teşekkür plaketi aldı.

Saygı ve rahmetle…

‘Uzun İnce Bir Yol’ Bir Aşık Veysel Felsefesi proje konserinde; ünlü Türk ozanının hayatı ve felsefesi, senfonik ve görsel sahne şovları ile anlatıldı. Sanatçının eserleri klasik, Türk, etnik ve alternatif müzik tarzlarında katılımcıların beğenisine sunuldu. Özgün çalışma, salonu dolduran sanatseverlerden büyük alkış aldı.

‘57. Uluslararası Bursa Festivali’ programı

22 Haziran–Sümer Ezgü–Suzan Kardeş–Gülay

26 Haziran–Elektro Deluxe

27 Haziran–Sertap Erener

28 Haziran–Ankara Devlet Opera ve Balesi–‘Güldestan’

29 Haziran–Despina Vandi

30 Haziran–Ümit Besen–Pamela

2 Temmuz–Emel Sayın–Emre Altuğ

4 Temmuz–A Passage to Bollywood

17 Temmuz–Ayo

20 Temmuz–Teoman

7–12 Temmuz–32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

21–28 Haziran–Bursa–Bellek ‘Bir Şehir Kaç Hikaye Anlatır?’ Karma Resim Heykel Sergisi -Merinos AKKM Osmangazi Salonu

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …