Home GÜNCEL Lale Karabıyık’tan Usta’ya ziyaret

Lale Karabıyık’tan Usta’ya ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2018 13:44
8 min read
Lale Karabıyık’tan Usta’ya ziyaret için yorumlar kapalı
0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Mudanya Esnaf Kefalet Kooperati’ni ziyaret etti. Esnafın sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette CHP’nin seçim bildirgesinde yer alan Esnaf Bakanlığı projesi dikkat çekti.  Esnafın sorunlarını kimin çözdüğü önemli değil, yeter ki çözülsün mantığı ile hareket ettiklerini belirten Karabıyık, ” Ekonominin yapı taşı esnaftır” dedi.

Lale Karabıyık ve CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u makamında kabul eden Mudanya Esnaf Kefalet Kooperati Başkanı Emir Ali Usta, Mudanya esnafı adına gerçekleşen ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı. Esnaf Bakanlığı projesinden söz açan Usta, “CHP’nin Esnaf Bakanlığı oluşturma amacı var. Ben Genel Başkan yardımcımız Lale Hanıma ve programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Esnafın bir bakanlığının olması esnaf için çok önemli bir olay. Tekrardan ayağınıza sağlık” dedi.

MİLLET İTTİFAKI HALKIN RUHUNU BARINDIRIYOR

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, öncelikle Emir Ali Usta ile çok eskiye dayanan bir dostlukları olduğunun altını çizdi. Konuşmasında Bursa’nın ekonomik ve siyasi sorunlarını vurgulayan Akkuş, “BESOB’daki konuşmamızda belirttiğimiz gibi Bursa’nın bir kimliği yok. Tarımsal, tarihi, sanayi açıdan bir kimliği söz konusu değil. 1950’den beri Bursa’ya bir kimlik kazandırılamadığını görüyoruz. Bursa’nın bir sorunu da kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm normal koşullarda Yıldırım, Mevlana gibi yerlerinden başlaması gerekirken, Bursa’nın en yeni yerleşim bölgelerinde başladı. Bu durum sağ siyasal anlayışın Bursa’ya dayatmış olduğu bir rantsal dönüşüm projesidir. Bu rantsal dönüşümün sadece Nilüfer’de değil Türkiye’nin bir çok bölgesinde programsızlaştığını görüyoruz. O yüzden Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı arasında şöyle bir farklılık var. Cumhur İttifakı kendini tarif ederken sadece Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelmiştir. Millet İttifakı ise içinde halkın, vatandaşın ruhunu barındırıyor. Muharrem İnce her zaman ben 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım diyor. Biz Mudanya gibi aydın, demokrat, çağdaş bir yerde Cumhuriyet Halk Partisine ve esnafa destek olan Emir Ali Usta’dan desteklerini bekliyorum” dedi.

“BU ÜLKENİN EKONOMİSİ İYİ YÖNETİLMİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, 24 Haziran’ın Türkiye tarihi açısından önemli bir dönemeç noktası olduğunu belirtti. Seçim döneminin köprüden önceki son çıkış olduğunu söyleyen Karabıyık, “Ben 2. bölge değil 1. bölge adayıyım ama beni yok saymayın. Seçimler artık 2 bölge şeklinde yapılıyor. Bizim arzumuz iki bölgeden de iyi bir sayıyla meclise gitmek. Muharrem İnce’nin de tüm milletimizin Cumhurbaşkanı olacağı konusunda inancımız tam. Esnafın sorunlarına gelecek olursak biz esnafın sorunlarını 2011 yılından bu yana seçim bildirgelerimize taşımaya çalıştık. Bir takım çalışmalar ve projeler yapmaya uğraştık. İktidar olamasak da bu vaatler sadece seçim bildirgelerinde kalmadı. Mecliste sürekli önergeler ve kanun teklifleri verdik. Esnafın sorunlarını kimin çözdüğü önemli değil, yeter ki çözülsün mantığı ile hareket ettik. Fakat yine ret cevabı aldık. Geriye baktığımızda 16 yılda 8 tane vergi ve prim affı çıkmış. Bu bir ülkenin ekonomisinin iyi yönetilmediğini gösterir. Bu durum adaletin olmadığını, esnafın üzerinde çok fazla yükün olduğunu gösteriyor. Sadece esnafın sorununu değil piyasayı düzeltmek gerekiyor. Piyasaya çözüm üretmenin de yolu gelir seviyesini yükseltmektir, enflasyon oranını düşürmektir, ekonomi de canlanmayı sağlamaktır, faiz oranını piyasanın düzenine sokmaktır.” şeklinde konuştu.

“EKONOMİNİN YAPI TAŞI ESNAFTIR”

Esnaf Bakanlığı kurmanın gerekliliklerini belirten Karabıyık, “Ekonominin yapı taşı esnaftır. Bütün gelişmiş ülkelerde esnafların bir bakanlığı vardır. Bu nedenle Esnaf Bakanlığı yapma projesi içerisindeyiz. Büyün esnafın desteği ile umarım bunu başaracağız.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …