Home GÜNCEL Türkyılmaz’a yargı tokadı!

Türkyılmaz’a yargı tokadı!

- Guncellenme Tarihi: 18 Nisan 2018 13:06
4 min read
Türkyılmaz’a yargı tokadı! için yorumlar kapalı
0

Hayri Türkyılmaz’ın usulsüz şekilde işleme koyduğu istifa dilekçeleri ile meclis üyeliğinden düşürülen, daha sonra mahkeme kararı ile geri dönen 4 meclis üyesinin Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru Savcılık tarafından kabul edildi. Savcılık makamının İçişleri Bakanlığından soruşturma istemi ise olumlu yanıt buldu. Türkyılmaz, görevi ihmal, görevi kötüyü kullanma ve evrakta sahtecilik suçu kapsamında yargılanacak.

Göreve geldiğinde CHP’li Meclis Üyelerinden yasal olmayan bir uygulama ile açık tarihli istifa dilekçesi alan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’ne VİP araç alınması ve Hayri Türkyılmaz’ın ağabeyinin inşaatına imar değişikliği izni verilme konularında kendisine ters düşen Mahmure Uçar, Mustafa Ay, Metin Bağcı ve Metin Uyanık’ın istifa dilekçelerini 2,5 yıl sonra işleme koydu. Meclis Üyeliklerinden düşürülen 4 Meclis Üyesi bunun üzerine, istifa dilekçelerinin, aradan 2,5 yıl geçtikten sonra işleme konularak meclis üyeliklerinden düşürüldükleri, bunun yasal bir uygulama olmadığı iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu.

11.12.2017 tarihli ön inceleme raporu ve eklerinin incelenmesi sonucunda; Mudanya Belediye Başkanına VİP araç alınmaması yönünden oy kullandıkları, Mudanya Belediye Meclis Üyeleri tarafından imza altına alınarak, belediye başkanına verilen ve başkanlıkta muhafaza edilen istifa dilekçelerinde meclis üyelerinin imzalarının bulunduğu ve istifa beyanının açıklandığı, bu beyanın muhatabı belediye başkanlığına verilen dilekçelerde tarih olarak dilekçenin verildiği 2014 yılının yazılı olduğu, ancak ay ve gün olarak herhangi bir tarih belirtilmediği, daha sonra belediye başkanının istifa dilekçelerini işleme koymaya karar verdiğinde dilekçelerin başkanlık tarafından ay ve gün belirtilerek evrak üzerinde dilekçe sahiplerinin iradesinin dışında eklemede bulunarak gerçeğe aykırı belge tanzim edildiği anlaşıldığından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz hakkında Soruşturma İzni Verilmesine karar verildi.

Bu bağlamda Türkyılmaza, görevi kötüyü kullanma, görevi ihmal ve evrakta sahtecilik konularında yargı yolu açıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…