Home FOTO GALERİ Osmangazi Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı

Osmangazi Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2017 11:35
2 min read
Osmangazi Belediyesi’nde Yangın Tatbikatı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’de Gerçeği Aratmayan Tatbikat

 

Osmangazi Belediyesi, yangın ve tedbirleri konusunda personelini bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla yangın söndürme eğitimi ve tatbikatı düzenledi.

 

Belediye binasında sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, çalışanlar ve o esnada belediyede bulunan vatandaşlar, görevlilerin yönlendirmesiyle binayı tahliye etti. Tahliye sırasında olası bir yangın anında kimsenin mahsur kalmaması adına asansörlerin kullanılmasına izin verilmedi. Tahliye edilen tüm personel ve vatandaşlar, belediye bahçesinde toplandı. Afet durumlarına daha etkin müdahale etmek amacıyla düzenlenen tatbikat kapsamında temsili olarak çıkarılan yangında dumandan etkilenen iki kişi, kurtarma ekipleri tarafından sedye yardımıyla binadan başarıyla tahliye edildi. Belediye bahçesinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

 

Tatbikat sırasında personele, büyük ve küçük çaplı yangın durumunda ne yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Belediye bahçesinde benzin dökülerek yakılan ateş ilk olarak sivil savunma ekipleri tarafından daha sonra da belediye çalışanları tarafından söndürüldü. Yangın çeşitleri, söndürme teknikleri ve söndürücüler hakkında bilgi sahibi olan personel, yangın söndürme tüplerini sırayla kullanarak uygulama yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…