Home FOTO GALERİ Kedili Tekke Hayat Buluyor

Kedili Tekke Hayat Buluyor

- Guncellenme Tarihi: 13 Aralık 2017 13:09
4 min read
Kedili Tekke Hayat Buluyor için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyılda yaptırılan tarihi bir binayı, yürüttüğü rekonstrüksiyon çalışmaları ile atıl vaziyetten kurtararak yeniden ayağa kaldırıyor. Tarihi bina, çalışmaların tamamlanmasının ardından kültür merkezi olarak hizmet verecek.

 

Tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla ‘Kediler Tekkesi’ anılan binayı yeniden ayağa kaldırıyor. Restorasyon olarak başlatılan proje çalışmaları, yapılan incelemelerin ardından binanın ömrünü tamamlamış olduğu tespit edilince, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile yapılan görüşme ve incelemelerin ardından rekonstrüksiyona dönüştürüldü. 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve avlusu bulunan Kedili Tekke’nin rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. Binanın taşıyıcı taş duvarların yapımı tamamlandı. Ahşap karkas ve çatı bitirilirken, çatının su yalıtımına da başlandı. Ayrıca mutfak ve kazan dairesinin taşıyıcı karkasları tamamlandı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak tarihi mirasa sahip çıktıklarını ifade ederek, “Muradiye Mahallesi’nde 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla ‘’Kediler Tekkesi’ olarak anılan tarihi binanın yeniden ayağa kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu eser günümüze gelene kadar epey yıpranmış. Bu yapıyı ilk olarak restorasyon çalışması olacak şekilde projelendirdik. Fakat kazı çalışmaları başladıktan sonra binanın ahşap bölümlerinin tamamen çürüdüğünü ve restorasyon için uygun olmadığını gördük. Bursa Kültür Varlıklarını

Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden yeniden karar alınarak burasının rekonstrüksiyon olarak inşaat çalışmalarını sürdüreceğiz. Çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürerek bu tarihi mekanı yeniden ayağa kaldıracağız. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra burası kültür merkezi olarak hizmet verecek” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…