Home FOTO GALERİ Almanca OSMEK’te Öğrenilir

Almanca OSMEK’te Öğrenilir

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2017 12:12
3 min read
Almanca OSMEK’te Öğrenilir için yorumlar kapalı
0

OSMEK, Kariyer Hedeflerine Ulaştırıyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), yabancı dil öğrenmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olurken; Almanca kursu ile kariyer planlaması yapmak isteyenlerden, hobi amaçlı gelenlere kadar birçok kursiyer, yeni bir dil öğrenme fırsatı sunuyor.

OSMEK’in yoğun ilgi gören kurslarından biri olan Almanca kursu, çeşitli amaçlarla gelen kursiyerlerin adeta eğlenerek öğrendikleri ve her yaş grubundan vatandaşın katıldığı bir kurs olarak talep topluyor. Yabancı dil öğrenmek isteyenleri hedeflerine ücretsiz ulaştıran OSMEK,  Almanca kursuyla özellikle kariyer basamaklarını çıkarken ciddi katkı sağlıyor. Almanca kursunun A1 seviyesinde 120 saat ve A2 seviyesinde 160 saatten oluşan bir programla dersleri yürüttüklerini ifade eden Eğitimci Yasin Yazan, “Almanca kursumuzda, ses ve görüntü sistemlerinden faydalanabiliyoruz. Bu da çok önemli bir kazanım. Video izletiyorum. A2 seviyesinde gazete küpürlerini tahtaya yansıtıp ilginç olayları çözümleyip tartışmasını yapabiliyoruz. Kursiyerler, özel dil kursunda olan her şeyden OSMEK’te ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor” diye konuştu.

Pratik Yaparak Almanca Öğreniyorlar

Dili seven, öğrenmek isteyen herkesin kursa gelebileceğini belirten Yazan, kurs boyunca pratik çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizdi. Yazan, “Dil öğrenmek aslında hem çok kolay hem de çok zor. Yani kurslarda akademik düzeyde eğitim verirken pratikle de destekliyoruz. Çünkü dil, konuşma pratikleri yapılarak öğreniliyor. Kursiyerlerin zihinlerini, günlük 10-15 dakika meşgul etmem

gerektiğini düşünüyorum. Gramer konularını veriyorum, konuşma yaptırıyorum,  sonra bir daha okutturuyorum” dedi.

Dili Öğrenmek Süreklilik İster

Dil öğrenmek için süreklilik gerektiğini vurgulayan Yazan, “İnsan, dili kullanmadan öğrendiğinin farkına varmıyor. Kurs içerisinde biz konuşuyoruz, zorluyoruz öğrencileri fakat kullanmadıkları zaman öğrenemediği psikolojisine bürünüyor ama kullanmak zorunda hissettiğinde konuşabildiğini görüyor. A1, A2 kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydir. Bu temeli aldıktan sonra kaynak kitap, hikâye kitapları veriyorum bir ilkokul seviyesindeki Alman kadar konuşabiliyor” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …