Home FOTO GALERİ BURKON ORGANİZASYONUYLA DÜZENLENEN 53. ULUSAL PSİKİYATRİ KONGRESİ SONA ERDİ…

BURKON ORGANİZASYONUYLA DÜZENLENEN 53. ULUSAL PSİKİYATRİ KONGRESİ SONA ERDİ…

- Guncellenme Tarihi: 10 Ekim 2017 13:56
8 min read
BURKON ORGANİZASYONUYLA DÜZENLENEN 53. ULUSAL PSİKİYATRİ KONGRESİ SONA ERDİ… için yorumlar kapalı
0

ULUSAL VE ULUSLARARASI PSİKİYATRİ CAMİASI BURSA’DA BULUŞTU…

HASAN EKER: BURSA’DA BU KONGRELER ARTMALI…

 

BURSA – BURKON Turizm & Kongre organizasyonuyla Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından Bursa’da düzenlenen 53. Ulusal Psikiyatri Kongresi tamamlandı.

3-7 Ekim tarihleri arasında Merinos AKKM’de ‘Dayanıklılık-Yatkınlık’ ana temasıyla düzenlenen kongreye ulusal ve uluslararası psikiyatri hekimleri ve psikiyatri alanındaki sağlık çalışanları ile öğretim görevlileri katıldı. 12 ayrı salonda eşzamanlı olarak düzenlenen kongrenin yanı sıra ilaç firmaları da fuar alanında açtıkları stantlarla organizasyona zenginlik kattı.

Kongre çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Psikiyatri Derneği (TPD) Genel Başkanı Prof. Dr. E. Timuçin Oral, “Dayanıklılık, travma ve tehditler karşısında yıkılmadan ayakta kalabilmek, zor durumlarla başa çıkabilmek, olumsuz deneyimlerden öğrenerek geleceğe hazırlıklı olmaktır ve aslında olması gereken, dahası, doğamızda var olan da budur” dedi.

“PSİKİYATRİSTLERİN DAYANIKLILIĞI DA SINANIYOR”

‘Dayanıklı olmak, güçlük ve stres karşısında zorlanmamak demek değildir; tersine bunlara rağmen varoluşumuzu sürdürmektir’ diyen Oral şöyle konuştu: “Ülkemiz insanları son yıllarda eşine ender rastlanır zorluklar içinden geçmekteyken psikiyatristler olarak bizlerin de dayanıklılığının epeyce sınandığını söylemek yanlış olmaz. Bir yandan hemen herkesin aklına geleni söyleyebileceğini sandığı, herkesin kendini tedavi ehli sandığı psikiyatrik hastalıkları tedavi ederken bir yandan da hemen her gün şiddete uğrayan bir mesleğin mensupları olarak dayanıklılığımız sınanmaktadır.”

“KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ ÇARPICI RAKAMLAR”

Toplantıda kadına yönelik şiddetle ilgili bilgi veren TPD Merkez Yönetim Kurulu Prof. Dr. Nurper Erberk Özen de kadına yönelik şiddeti; aile içinden sokaklara taşan toplumsal bir sorun olarak tanımladı. Özen şunları söyledi: “Kadına yönelik aile içi şiddet bir insan hakkı ihlalidir ve kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının bir biçimi olarak anlaşılmalıdır. Türkiye’de eşi ya da eski eşi tarafından fiziksel şiddete uğrama oranı yüzde 40’larda, duygusal şiddet yüzde 45, cinsel şiddet yüzde 15 düzeylerindedir. Kent ve kırsalda oran benzerken, lise ve üzeri eğitimlilerde oran yüzde 25, eğitimsizlerde yüzde 55 düzeyindedir. Aile, içine kapalı bir kurum değildir. Sorun toplumsal bir sorundur ve kadınların etkilenmesi tüm toplumu olumsuz etkiler.”

“BURKON, ŞEHRİN TURİZMİNE KATKI SAĞLIYOR”

  1. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nin organizasyonunu üstlenen BURKON Turizm & Kongre Genel Müdürü Hasan Eker ise Bursa’ya önemli kongreler kazandırarak şehrin turizmine de katkı sağladıklarını ifade etti. Eker şunları söyledi: “Bir buçuk yıl öncesinden bu kongreye hazırlanıyoruz. 5 şehirde yapılmak üzere ihaleye çıkılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleriyle en son 2011’de Bursa’ya getirdiğimiz bu kongreyi 6 yıl aradan sonra tekrar bu yıl Bursa’ya getirmenin gururu içindeyiz. Bursa’da birçok toplantı, kongre tarzında organizasyonlar yapılıyor ancak katılımcıların neredeyse tamamına yakınının şehir dışından geldiği bu denli büyük başka bir kongre yok.”

“BURSA OTELLERİNDE 586 ODA KAPATILDI”

Kongrede, toplam 12 salonda gün boyu süren eş zamanlı toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Eker, “Kongre için son kayıt rakamı bin 72 kişiydi. Bunun bin kişisi şehir dışından ve yurt dışından katılanlar. Kongre sayesinde Bursa’da birçok otelde toplam 586 oda kapalı durumda. Ayrıca konuklarımız, yoğun geçen toplantıların ardından gün sonunda şehre dağılıp hem alışveriş yapıyorlar, hem şehrin restoranlarında yemek yiyorlar hem de eğleniyorlar. Böylece şehri tanıma fırsatı yakalayan konuklar aynı zamanda Bursamıza ciddi manada gelir de bırakmış oluyorlar” şeklinde konuştu.

“2018, BURSA’DA KONGRE YILI OLACAK”

Bu tarz kongrelerin Bursa’da daha da artması gerektiğini söyleyen Eker, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılıp, çeşitli temaslarda bulunarak Bursa’ya bu tip kongreleri daha fazla getirme amacındayız. BURKON olarak, önümüzdeki yıl yine çok ciddi kongre ve toplantıları Bursa’ya kazandırdık. 2018 yılında Bursa, BURKON organizasyonuyla birçok kongreye ev sahipliği yapacak.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kros Nefesleri Kesti

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında Balat Atatürk Ormanı’nda düzenlenen kros y…