Home FOTO GALERİ ARNAVUTLUK’TA GELENEKSEL EL SANATLARIMIZI TANITTIK

ARNAVUTLUK’TA GELENEKSEL EL SANATLARIMIZI TANITTIK

- Guncellenme Tarihi: 6 Ekim 2017 13:42
5 min read
ARNAVUTLUK’TA GELENEKSEL EL SANATLARIMIZI TANITTIK için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) olarak Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen “Türkiye Günleri” için açtığımız BUSMEK tanıtım standı etkinliğin ilgi odağı oldu.

 

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği, Tiran Belediyesi ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde, ülke halkına Türk kültür, sanat, tarih ve doğasının daha yakından tanıtılması amaçlanıyor. Başkent Tiran’da düzenlenen etkinliğe, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Tiran Belediye Başkan yardımcısı Abaz Hado ,Tiran Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Osman Demirbaş ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.

Büyükelçi Bayraktar; “Öncelikle Tiran’ın bu güzel köşesinde bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan , Tiran Belediyesine ve Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiyemizin zengin kültürünü yansıtacak, çeşitli sanat gösterilerinin de icra edilecek olması, Türk kültürünün tanıtılması yönünden oldukça önemli. Bir taraftan Türkiye tanıtımını en güzel şekilde yaparken diğer yandan Burada yaşayan Türk kökenli vatandaşlar için bir nebze de olsa hasret gidereceklerini umuyorum. Burada, başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, bulunan bütün katılımcılarımıza Tiran’a hoşgeldiniz diyorum ve kendilerine katılımları için teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Abaz Hado; “Arnavutluk’un, Türkiye’den her zaman artış gösteren bir stratejik destek gördüğünü belirtti. Türkiye tarafından yapılan yatırımların her zaman ülkenin ve Tiran’ın yararına olduğunu dile getire Hado “ Tiran her gün daha da gelişen bir yer. Tiran farklı ülkelerin kendi kültürel miraslarını tanıttıkları etkinliklere ev sahipliği yapıyor ve bu etkinliklerin her zaman en çok ses getireni de Türkiye  oluyor. Bizler bununla alakalı oldukça memnunuz.  Belediye olarak da gerek Büyükelçiliğimiz tarafından, gerek Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerekse TİKA tarafından yapılan her girişimi güçlü bir şekilde destekledik. Türkiye’yi çok yakın ve dost bir ülke olarak görüyoruz. Tiran

belediyesi olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu tip kurumlar vasıtası ile buralarda olunması ile alakalı da müteşekkiriz.” dedi.

Çiniden, ebruya, hat sanatından filografiye kadar 10 farklı sanat dalında sergilediğimiz ürünler Tiran halkı tarafından büyük ilgi topladı. Ebru sanatının yapılışını sergilediğimiz etkinlikte arzu eden vatandaşların da ebru yapması yüzleri güldürdü.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…