Home FOTO GALERİ Zabıtadan Kaçak Et Operasyonu

Zabıtadan Kaçak Et Operasyonu

- Guncellenme Tarihi: 28 Eylül 2017 13:52
3 min read
Zabıtadan Kaçak Et Operasyonu için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’de Sağlıksız Gıdaya Geçit Yok

Ruhsatsız ve Sağlıksız Koşullarda Üretim Yapan İşyerine Operasyon

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hijyenik olmayan koşullarda et ve et ürünleri üretimi yapan ruhsatsız işyerine operasyon gerçekleştirerek yasal işlem uyguladı. Yapılan inceleme ve tutanaklar neticesinde işyeri sahibine iki ayrı cezai işlem yapılırken işyerine kapatma cezası da verildi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü kontrol ve denetimlerini aralıksız sürdürürken, Hamitler Mahallesi’nde bir işyerine düzenlediği operasyonla sağlıksız olduğu anlaşılan etleri imha ederek işyeri işletmecisine de cezai işlem uyguladı. Yapılan incelemelerde işyerinin ruhsatının olmadığı, işyeri içinde yoğun ve pis kokunun geldiği, içerisi ve soğuk hava deposunda kararmaya ve bozulmaya yüz tutan işlenmiş ve işlenmek üzere bekletilen et ürünleri olduğu tespit edildi. İş yerinde genel temizlik kurallarına da uyulmadığı anlaşılırken, işyeri sahibine cezai işlem uygulandı. Zabıta ekiplerinin tespit ve çalışmalarının ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destekleriyle sağlıksız ürünler, çöp kamyonuna atılarak imha edildi.

Zabıta ekipleri, denetim sonrası yaptıkları açıklamada, “Bu işyeri, son derece sağlıksız ve hijyenik olmayan şartlarda insan sağlığını tehdit ederek et ve et ürünleri üretimi yapıyor. Ayrıca işletmenin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı da yok. Gerekli yasal işlemleri uyguladık. İşyerine iki ayrı

cezai işlem uygulandı. Ruhsatsız çalıştıkları için de işyerine kapatma cezası uygulanacak. Bundan sonra da takibimizi sürdürerek, vatandaşlarımızın sağlığıyla oynanmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …