Home FOTO GALERİ HAYAT HASTANESİ’NDEN SHERATON PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERİ…

HAYAT HASTANESİ’NDEN SHERATON PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERİ…

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2017 13:40
4 min read
HAYAT HASTANESİ’NDEN SHERATON PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERİ… için yorumlar kapalı
0

KLİNİK PSİKOLOG BASILGAN: YAŞAMIN DENGESİNİ BOZAN VE YENİ DENGE KURMAYA ZORLAYAN OLAYLAR STRES OLUŞTURUR…

BURSA – Özel Hayat Hastanesi’nden Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, Sheraton Hotel personeline ‘Stresin Hayatımızdaki Yeri ve Başa Çıkmanın Yolları’ konulu bir seminer verdi.

Özel Hayat Hastanesi, Sheraton Hotel personellerine eğitim seminerleri vermeyi sürdürüyor. Sheraton Bursa Hotel’de gerçekleştirilen seminerde konuşan Klinik Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, stresin, yararlı ve zararlı olmak üzere ikiye ayrıldığını ve her stresin bireye zararlı olmadığını ifade etti.

Yararlı stresi yaşandıkça neşe, canlılık ve kazanç sağlayan; zararlı stresi de aşırı, sürekli olan ve bireyin gücünü tüketen stres türü olarak tanımlayan Basılgan insanı strese iten birçok faktör olduğuna dikkati çekti. Basılgan şunları söyledi: “Evlilik, boşanma, hamilelik, doğum yapma, sevdiğiniz birinin ölümü, sağlık problemleri, işten çıkarılma, yeni bir işe başlama, farklı bir şehir ya da ülkeye taşınma, hipertiroid, aşırı hareketsizlik ve kötü beslenme gibi unsurlar strese sebep olan faktörler arasında yer alır.”

“DEĞİŞİM = STRES”

Stresin değişimle doğru orantılı olduğunu belirten Basılgan, “İnsanın her alanda görülen değişimi stresin en önemli nedenleri arasında sayılabilir. Tüm olayların temelinde, denge bozucu olması ve yeni bir denge kurmaya zorlaması yatıyor. Bu yüzden kişide, sıkıntı ve stres yaratacaktır. Yaşamın dengesini bozan ve yeni denge kurmaya zorlayan olaylar stres oluşturur” dedi.

“STRESTEN KAÇIŞ YOK”

“Stres yaşamın parçasıdır. Stresten uzak durmak mümkün değildir ancak stresi yönetebilmek mümkündür.” diyen Basılgan, sözlerini şöyle tamamladı: “Stresle başa çıkabilmek ve onu yönetebilmek mümkündür. Tatil, hobiler, hareketli yaşam, sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve bol bol gülmek sizi stresten uzaklaştırır. Ayrıca konulara bakış açınızı değiştirerek ve başkalarına yardım ederek mutlu olabilir, stresten korunabilirsiniz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…