Home FOTO GALERİ GAZİLER GÜNÜNE COŞKULU KUTLAMA

GAZİLER GÜNÜNE COŞKULU KUTLAMA

- Guncellenme Tarihi: 20 Eylül 2017 13:26
5 min read
GAZİLER GÜNÜNE COŞKULU KUTLAMA için yorumlar kapalı
0

Gemlik’te Gaziler Günü törenle kutlandı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanının verilmesi dolayısıyla her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

 

Törene Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Garnizon Komutanı Dr. Veteriner Albay Ömer Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Bozkurt, Emniyet Müdürü Cenk Temizaltın, Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anıta çelenk konmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gaziler Derneği Gemlik Şube Başkanı Kadri Tan “Bu gün 19 Eylül Gaziler Günü, bilindiği gibi Muharip Gazi, harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir. Dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyor, onlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” dedi. Gemlik Belediyesine Gazilere yönelik hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Kadri Tan, buna karşın genel politikalar bağlamında gazilere yönelik ilgi ve alakanın azlığından yakındı.

 

Gemlik’teki törenler Şehit Ömer Halisdemir Bölge Parkı Sosyal Tesislerinde de devam etti. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gazilere, Şehit Ailelerine ve protokole günün anlam ve önemi adına öğlen yemeği ikramında bulundu. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tüm şehit ve gazilerimiz ile birlikte 15 Temmuz Darbe kalkışması sırasında şehit olan 241 kişi ile birlikte gazilerimizi de andıklarını belirterek, “Sizlerle gurur duyuyoruz” diye konuştu. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ile birlikte, Kaymakam Gürbüz Karakuş, Garnizon komutanı Ömer Çakmak, Emniyet

Müdürü Cenk Temizaltın, Müftü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’da yemekte hazır bulundu.

Protokol üyeleri yemeğin ardından Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek, coşkulu kutlamalara devam ettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…