Home FOTO GALERİ İZNİK EKO TURİZM TESİSLERİNDE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İZNİK EKO TURİZM TESİSLERİNDE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

- Guncellenme Tarihi: 4 Nisan 2017 13:07
4 min read
İZNİK EKO TURİZM TESİSLERİNDE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI için yorumlar kapalı
0

2017 Yılının Nisan ayı Meclis Toplantısı İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın Başkanlığında 15 Gündem Maddesi ile İznik Eko Turizm Tesislerinde yapıldı.

İznik Belediyesi Eko Turizm Tesislerinde gerçekleştirilen toplantı da Mart 2017 ayına ait meclis toplantısında alınan kararların özetlerinin oylanması ile başladı.

5393 Sayılı Belediye Kanunun 56. maddesi gereğince hazırlanan 2016 yılı Faaliyet Raporu müzakere edilerek Ak Parti Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunun 33. maddesi gereğince bir yıllık görev süresi için Öner Erim ve İsmail Pencik encümen üyeliğine oy birliği ile seçildi. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Çevre Komisyonu, Kültür Komisyonu, Turizm Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, İçkili yer Tespit Komisyonu, Kadın- Erkek Eşitliği Komisyonu, Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyon üyeleri de oy birliği ile belirlendi.

Elbeyli mahallesinde 3402 sayılı yasanın 22-1 maddesi uyarınca yapılacak olan yenileme kadastro çalışmalarında ve muhtelif kadastro işleri için 4 adet bilirkişi belirlenirken İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün müzekkeresi ekinde sunulan plan tadilatı talepleri görüşülerek komisyona havale edildi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Yaptığı konuşmada “2017 yılı Şubat ayı meclis toplantısına hepiniz hoş geldiniz. İnşallah bu mecliste alacağımız kararlar ilçemize ve hemşerilerimize hayırlı olur. Öncelikle şunu açıklamak istiyorum. Vatandaşlarımıza yanlış aksettirilen bir durum var. İznik Sahilinde vatandaşlarımıza rahatsızlık veren, piknik yapanlara, çayını içmek için sahile gelen hemşerilerimize ağaçlardan dökülen polenleri engellemek için kavak ağacı kesildi. Bu kesilen ağaç nisan aylarında polenlerini dökerek bir çok hastalığa ve rahatsızlığa sebep veriyor. Hiç kimse rahatsızlık duymasın ki yeşili seven ve bu işin içinden gelmiş bir belediye başkanı var. Bunun yanı sıra önümüzde ki günlerde göreceksiniz ki İznik Sahiline yetişkin fidanlar dikilecek. Ve İznik Sahili’nde mevcut ağaçlardan daha fazla ağaç yeni proje ile olacak. Fakat ağaç vasfını yitirmiş, kurumuş, herhangi bir özelliği kalmayan, tehlike arz eden ağaçlarda takdir edersiniz ki kaldırılması gerekir. Bunların dışında İznik’te biri ağaç kesmeye kalksa ilk önce karşısında beni bulur” dedi.

Son olarak bir sonraki meclis toplantısının 2 Mayıs  2017 tarihinde saat 15.00’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…