Home GÜNCEL MUDANYA’DAN NİLÜFER’E BARIŞ KATKISI…

MUDANYA’DAN NİLÜFER’E BARIŞ KATKISI…

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:38
5 min read
MUDANYA’DAN NİLÜFER’E BARIŞ KATKISI… için yorumlar kapalı
0

Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, 21 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Nilüfer Barış Meclisi’nde düzenlenen Barış Oturumu’nda verdiği mesajında,  barış kültürü bilincinin topluma yayılması gerektiğini savundu.

Barışın gönül elçileri, bir çok ülkede 21 Eylül’de kutlanan Dünya Barış Günü’nde, Nilüfer’de bir araya gelerek mesajlarını verdi. Aralarında Mudanya Kent Konseyi’nin de olduğu Türkiye Kent Konseyleri Platformu üyeleri ile Bursa Demokrasi Güçleri ve sivil toplum örgütlerinden 70’in üzerinde katılımcı barışa dair taleplerini Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde bulunan Nilüfer Barış Meclisi’nde dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın da katıldığı oturumu Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Karya Kaymaz, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları M. Berk Kaya ile Hande Nur İpek yönetti.

MUDANYA’DAN BARIŞ PENCERESİ…

Barış mesajların okunduğu oturumda, Mudanya Kent Konseyi adına da Başkan Soyer Kazancı bir konuşma yaptı. Mesajında dünya barışının günümüzün en acil ihtiyacı olduğu vurgusunu yapan Kazancı, barışın oluşması ve kalıcılığının ‘barış kültürü’ bilincinin topluma kazandırılmasıyla olacağını söyledi. Toplumsal barış için yerel yönetimlerin katkı ve desteğinin olması gerektiğine dikkati çeken Başkan Kazancı, “Yerel yönetimler, kentin ortak aklının buluştuğu Kent Konseylerini destekleyerek, kent barışına çok büyük katkı sağlayabilirler. Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan sonra barışın ne kadar önemli olduğunu anlatan süreç 11 Ekim 1922’de Mudanya’da başlamış, 24 Temmuz 1923’te Lozan’da tamamlanmıştır. Bu nedenle barış penceresinden bakmak istediğimiz gelecek bin yıl hedefinde, savaşsız, kavgasız bir dünyada aynı dili konuşan, aynı inancı paylaşan barış içinde sınıfsız bir refah toplumunun oluşması arzumuzdur” diye konuştu.

Barış Oturumu’nda ayrıca 28 sivil toplum kuruluşundan temsilciler ile 22 kurum ve kuruluşun yer aldığı Bursa Demokrasi Güçleri adına verilen mesajlarda barışın biran önce ülkeye hakim olması için çağrısında bulunuldu. Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, yıllardır Türkiye’de 1 Eylül günü gerçekleştirilen Dünya Barış Günü kutlamalarını, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi olarak üç yıldır tüm dünya halklarının ve ülkelerinin ortaklaşa kutladığı 21 Eylül’de yaptıklarını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.

mkk-12-4

Nilüfer’de gerçekleşen barış oturumuna Mudanya’yı temsilen Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı ile birlikte yürütme kurulu üyeleri Ömer Cinalioğlu, Metin Aytürk, Hüseyin Genç ve Tümay Erim Öztan da katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye Başkanlarını Ağırladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Partili ilçe belediye başkanlarını ma…