Home GÜNCEL Davutoğlu’ndan koalisyon mesajı!

Davutoğlu’ndan koalisyon mesajı!

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2015 16:19
3 min read
Davutoğlu’ndan koalisyon mesajı! için yorumlar kapalı
0

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon için üç partiyle de görüşeceklerini ancak yoğunluğu CHP ve MHP’ye vereceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, sorunların çözümü konusunda irade ortaya koyacak koalisyon hükümetine ihtiyaç var” dedi.

Davutoğlu, Bosna Hersek’e hareketi öncesinde koalisyon turlarına ilişkin yaptığı açıklamada “İstişarelerimizi yaptık. CHP veya MHP koalisyonunun olabileceği kanaati çıktı” dedi. Davutoğlu, pazartesi 14.00’te CHP lideri ile salı 14.00’te MHP lideri ve çarşamba 11.00’de de HDP eş genel başkanları ile görüşecek.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iftar programına katılan Erdoğan da koalisyon mesajı verdi. Erdoğan “Bugün Türkiye’nin geçmişini tartışan değil, geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak koalisyon hükümetine ihtiyaç var. Uzlaşma sağlanamadığında çözüm mercii millettir” dedi.

RTÜK oylaması koalisyon işareti mi?

RTÜK’te AKP’den boşalan bir üyelik MHP ya da HDP’ye verilecek. Atamanın kura ile belirlenmesi beklenirken, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz sürpriz bir kararla HDP ve MHP’den birer aday istedi. Üyelik için 14 Temmuz’da Meclis Genel Kurulu’nda gizli oylama yapılacak. Yılmaz’ın formülü tartışmalara neden olurken, kulislerde AKP’nin MHP adayını seçtirme yönünde tavır alabileceği yorumları yapıldı. HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Yılmaz’ın formülünün anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek “Bunu, MHP’nin Meclis Başkanlığı’nı AKP’ye ikram etmesinin diyeti gibi saymak istemiyoruz. Sayın Meclis Başkanı’nın acemiliğine sayıyoruz. Bu konuda önce lafzına bakıp kanun, yeterli değilse teamüller, o da yeterli değilse kura sistemi bugüne kadar uygulanmıştır” diye konuştu.

Kaynak:cumhuriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …