Home GÜNCEL Tel Abyad ve Rasulayn’ın elektrik ve su ihtiyacı karşılanıyor

Tel Abyad ve Rasulayn’ın elektrik ve su ihtiyacı karşılanıyor

- Guncellenme Tarihi: 15 Aralık 2019 12:13
1 min read
Tel Abyad ve Rasulayn’ın elektrik ve su ihtiyacı karşılanıyor için yorumlar kapalı
0

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekat bölgesindeki Suriyelilerin elektrik ve su gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Tel Abyad’ın yüzde 51’lik bölümüne elektrik verilmeye başlandığı, Rasulayn kırsalının yanı sıra şehir merkezine de elektrik verilmesi için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Rasulayn’daki elektrik trafoları, direkler ve hatların bakım ve onarımı aralıksız devam ediyor. Bölgede çalışmayan jeneratörler de onarılarak çalışır hale getiriliyor. Bölgeye elektriğin getirilmesi ve jeneratörlerin çalışmasıyla kuyulardan su çekilmeye başlandı. Allouk Su Tesisi’nin aktif hale getirilmesiyle bölgedeki 26 kuyudan su sağlanmaya başlandı.

Özellikle Rasulayn’da 15 su kuyusundan 10’u elektriğin getirilmesi ve jeneratörlerin çalışır hale gelmesiyle hizmete açıldı. 10 kuyu aracılığıyla Rasulayn’ın büyük bölümünün su ihtiyacı karşılanmaya başladı.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Vekili Biba: Dirençli Bursa İçin Güçlü Bir Veri Altyapısı Oluşturduk

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Bursa Deprem Risk Azaltma ve Önleme …