Home GÜNCEL ‘7 Güzel Adam’a vefa gecesi

‘7 Güzel Adam’a vefa gecesi

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2019 11:53
6 min read
‘7 Güzel Adam’a vefa gecesi için yorumlar kapalı
0

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Edebiyat Ödülü’nü alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türk Edebiyatı’nın Ağabeyi’ olarak nitelendirdiği Öykü ve Deneme Yazarı Rasim Özdenören, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen programda 7 Güzel Adam’ı anlattı. Özdenören, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı konferansta’ ağırlıklı olarak Yazar Nuri Pakdil ile yaşadığı anılara değindi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce organize edilen ‘Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları’ adıyla gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören etkinlikte Özdenören, salona Başkan Alinur Aktaş ile birlikte girdi. 2 bine yakın kişinin katıldığı konferansta moderatörlüğü, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Akif Hayta ile Yazar Asım Gültekin yaptı. Etkinlik başlangıcında, Türk Edebiyatı’nın son temsilcileri olarak kabul edilen 7 Güzel Adam’a dair tanıtım filmi de yayınlandı.

Başkan Aktaş: Gençler gözbebeğimiz
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin geleceğe her açıdan hazırlıklı nesil olarak yetişmeleri yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Hedeflerinin medeniyet bakiyesi temelinde, milli ve manevi kültür değerleriyle donanmış gençleri 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hazırlamak olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Aynı zamanda geleceğin teminatı olan gençlerimizin kişisel, bedensel, sosyal, kültürel ve manevi olarak her anlamda gelişimine katkı koymak istiyoruz. Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları projemizi de bu düşünceden hareketle hayata geçirdik. Bizler ne kadar sizin geleceğinizi hazırlamakla sorumluysak, sizler de kendi geleceğinizi en sağlam temeller üzerine inşa etmekle yükümlüsünüz” dedi.

Ölenlere rahmet, kalanlara ‘ömür’ temennisi
Başkan Aktaş, konferansta çok kitap okunması tavsiyesinde bulundu. Eser ve fikirleriyle Türkiye’nin düşünce dünyasını zenginleştirenleri iyi tanımak, onlardan azami derecede istifade etmek gerektiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Örneğin bizler, ‘7 Güzel Adam’ diye anılan Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Akif İnan, Erdem Bayazıt, Alaaddin Özdenören ve Rasim Özdenören gibi değerlerimizin eserleriyle düşünce dünyamızı şekillendirmeye çalıştık. En son geçtiğimiz ay Nuri Pakdil’i de uğurladık. Bugün 7 Güzel Adam’dan geriye sadece Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören kaldı. Vefa duygumuzu ifade etmek için hazırladığımız bu güzel organizasyonda değerli üstadımız Rasim Bey, 7 Güzel Adam’ı anlattı. Evet, 7 Güzel Adam’ın her biri Türk edebiyat ve düşünce tarihinde önemli etkiler bıraktı. Rahmetli Cahit Zarifoğlu’nun da şiirinde dediği gibi onların biri ‘kan’, biri ‘aşk’, biri ‘yar’, biri ‘bela’, biri ‘dağ’ biri de ‘sofra’ gördü ve gereğini öğrendi. Aramızdan ayrılan güzel adamları rahmetle anıyoruz. Allah, Üstad Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören’e uzun ömürler versin” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günün anısına Rasim Özdenören’e üzerinde Bursa minyatürlerinin işlendiği tablo hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer’de Engelsiz Dayanışma

Nilüfer Belediyesi ve 118-K Lions Federasyonu iş birliğiyle engelli bireylerin sosyal haya…