Home GÜNCEL Gürsu’da Kadın Sağlığı İçin Önemli Buluşma

Gürsu’da Kadın Sağlığı İçin Önemli Buluşma

- Guncellenme Tarihi: 11 Şubat 2026 11:26
2 min read
0
0

Gürsu Belediyesi ve Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (Bursa BUSADER) tarafından “Menopoz Döneminde Hormonların Etkisi” konulu bir seminer düzenlendi.

Bursa BUSADER Sağlık Komitesi üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr. Gülin Okan, Gürsu Kadınlar Lokali’nde düzenlenen seminerde, menopoz döneminde hormonal  değişimler hakkında detaylı bir sunum yaptı. Seminer, kadınların bu dönemi daha sağlıklı ve bilinçli geçirmeleri için rehber niteliğinde bilgiler sunuldu.

Opr.Dr. Gülin Okan, menopozun bir hastalık değil, biyolojik bir süreç olduğunun altını çizdi. Seminer, katılımcıların sorularıyla interaktif bir platforma dönüşürken, Gürsulu kadınlar, merak ettikleri konuları doğrudan uzmanına sorma fırsatı buldular.

Bursa BUSADER Başkanı Dr. Fatma Akalp, koruyucu sağlık hizmetleri ve toplum eğitimi vizyonu doğrultusunda yerel yönetimlerle kurulan bu tür köprülerin önemine dikkat çekti. Menopoz sürecinde yaşanan değişimlerin doğru yönetilmesinin kadının yaşam kalitesini doğrudan artırdığını belirten Dr. Akalp, toplumda farkındalık yaratacak benzer iş birliklerinin Bursa genelinde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir yanıt yazın

Benzer Haberler

Karacabey Belediyesi’nden Sınav Yolculuğunda Gençlere Tam Destek

Karacabey Belediyesi, LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlediği motivasyon …