Home GÜNCEL Bursa’da ‘Karagöz’ Buluşması

Bursa’da ‘Karagöz’ Buluşması

- Guncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2025 12:19
2 min read
0
0

Bursa’nın simgelerinden olan ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Karagöz, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak ‘UNIMA Türkiye Bursa Karagöz Buluşması’ ile doğduğu şehirde yeniden canlanıyor.

Karagöz, Bursa ile buluşuyor
Kültür ve sanatı Bursa’nın dört bir köşesine yaymak ve yaşatmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesinde yer alan Karagöz’ü dünyaya tanıtmak ve anlatmak amacıyla önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından 21-23 Ağustos tarihleri arasında ‘UNIMA Türkiye Bursa Karagöz Buluşması’ düzenleniyor.

Çok sayıda usta ve hayali sahne alacak
45 usta ve 14 hayalinin yer alacağı buluşma, kentin 7 farklı noktasında gölgeyle ışığın masalsı buluşmasını perdeye yansıtacak. 3 gün boyunca Zindankapı, Karagöz Müzesi, Tarihi Pınarbaşı Parkı, Reşat Oyal Kültürparkı, Hüdavendigâr Kent Parkı, Temenyeri Parkı ve Teoman Özalp Parkı’nda Karagöz oyunları ücretsiz olarak Bursalılarla buluşacak. Program hakkında detaylı bilgi ve rezervasyonlar için www.bursamuze.com adresi ziyaret edilebilir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 21-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak ‘Türkiye Bursa Karagöz Buluşması’ etkinliklerine tüm vatandaşları davet etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir yanıt yazın

Benzer Haberler

Özlem Çerçioğlu CHP’den İstifa Etti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek tarafından AK PartiR…