Home GÜNCEL Bursa’da ‘Çevre Haftası Şenliği’ Başlıyor

Bursa’da ‘Çevre Haftası Şenliği’ Başlıyor

- Guncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2025 18:24
3 min read
Bursa’da ‘Çevre Haftası Şenliği’ Başlıyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü kapsamında doğayla uyumlu, sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir gelecek için farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Doğa için buluşuyoruz’ temasıyla ‘Çevre Haftası Şenliği’ düzenliyor.

Daha sağlıklı, daha temiz, daha yaşanabilir ve ‘Yeniden Yeşil’ bir Bursa için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplumun çevreye karşı olan duyarlılığını artırmak amacıyla 26-29 Mayıs tarihleri arasında ‘Çevre Haftası Şenliği’ düzenliyor. 5-9 Haziran arasında kutlanan Dünya Çevre Günü ve Haftası kapsamında yapılacak olan etkinlikler, ‘Doğa için buluşuyoruz’ temasıyla gerçekleştirilecek.

Şenlik kapsamında, 26 Mayıs Pazartesi günü Güzelyalı’da 11.00-14.00 saatleri arasında ‘Süslü Bisikletler Şenliği’ düzenlenecek. ‘Resim sergisi ve atık malzemelerden yapılan heykel sergisi’nin de yer aldığı etkinlikler, Güzelyalı’nın ardından 28 Mayıs Çarşamba günü 10.00-16.00 saatleri arasında Gemlikliler ile buluşacak. Hayvanat Bahçesi’nde 27 Mayıs Salı günü 10.30-16.00 saatleri arasında, 29 Mayıs Perşembe günü ise 10.30-17.00 saatleri arasında ‘Atıktan Sanata Atölyesi’ yapılacak. 28 Mayıs Çarşamba günü 13.00-17.00 saatleri arasında Merinos Parkı’nda gerçekleştirilecek ‘Çevre Haftası Şenliği’nde atölyelerden sergilere, oyun parkurlarından çiçek dikimine kadar birçok etkinlik yapılacak. İznik İnciraltı Halk Plajı’nda düzenlenecek olan ‘Mavi Bayraklı Plajda Çocuklarla Sahil Temizliği’ programı 28 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00-14.00 arasında gerçekleştirilecek. 29 Mayıs Perşembe günü ise 10.00-13.00 saatleri arasında Gemlik İskele’de ‘Deniz Dibi Temizliği’ yapılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

“Aile ve Danışman El Ele” Projesi Tamamlandı, Sertifikalar Takdim Edildi

Bursa Aile Danışmanları ve Eğitimi Derneği, 30 Haziran Aile Danışmanları Günü kapsamında a…