Home GÜNCEL BALKANTÜRKSİAD’DA Bulgarca Kursu Başladı

BALKANTÜRKSİAD’DA Bulgarca Kursu Başladı

- Guncellenme Tarihi: 13 Şubat 2025 11:19
2 min read
BALKANTÜRKSİAD’DA Bulgarca Kursu Başladı için yorumlar kapalı
0

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından dernek üyelerine yönelik düzenlenen Bulgarca kursu yapılan ilk dersle başladı.

BALKANTÜRKSİAD’ın Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) aracılığıyla dernek üyelerine özel uyguladığı Bulgarca kursu, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir’in de yer aldığı ilk dersle açıldı. TÖMER Bulgarca Okutmanı Şerife Vatansever’in ders vereceği kurs 6 ay sürecek. Kursta okuma, yazma, anlama ve düşünme konularında temel Bulgarca eğitimi verilecek.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, Bulgarca’nın Türkiye ve Bulgaristan arasındaki tarihi bağı anlamada önemli bir role sahip olduğunu söyleyerek, “Bulgarca öğrenmek Balkanların zengin kültürünü ve tarihini keşfetmenin anahtarıdır. Bu dil, Bulgaristan’la ticari ilişkiler kurmak için iletişimde büyük avantaj sağlar. Balkanlarda özellikle iş dünyasında önemli fırsatlar yaratır” dedi.

Bulgarca kursunun BALKANTÜRKSİAD üyelerine özel olduğunu da belirten Başkan Fatih Şakir, 6 ay sonunda kursa katılanların önemli dil gelişimine sahip olacaklarına inandıklarını ifade etti. Başkan Fatih Şakir, kursun gerçekleşmesinde katkı sağlayan ve kendilerini ilk derste yalnız bırakmayan TÖMER Bursa Şubesi Müdür Yardımcısı Mesut Demirtaş ile TÖMER Bulgarca Okutmanı Şerife Vatansever’e teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa İtfaiyesi’nden Haziran Ayında 3.139 Olaya Müdahale

Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatı, Haziran ayında 1474’ü yangın 1461’i kurtarm…