Home GÜNCEL Yıldırım’da Kaçakla Mücadele Sürüyor

Yıldırım’da Kaçakla Mücadele Sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2024 13:05
2 min read
Yıldırım’da Kaçakla Mücadele Sürüyor için yorumlar kapalı
0

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Yıldırım’ı depreme karşı dirençli bir kent haline getirmek için yoğun mesai harcayan Yıldırım Belediyesi, kaçak yapı ile mücadelesini sürdürüyor. Şehir merkezinin yanı sıra koruma alanları ve tarım arazileri üzerine de imara aykırı şekilde inşaat yapanlara göz açtırmayan Yıldırım Belediyesi, nisan ayından bu yana tespit ettikleri 78 yapıyı yıktı.

Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kaçak olduğu belirlenen yapılar, verilen hukukî sürelerin ardından yıkılıyor.

Depreme dirençli kent üretmenin birinci adımının kaçak yapıyla mücadele olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kaçak yapı tespit çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ifade ederek “İnsanlarımızın can güvenliğini riske atacak, şehir kimliğine zarar verecek yapılaşmaya hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana 969 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik. Kararlılıkla sürdürdüğümüz kaçak yapıyla mücadelemiz bundan sonra da artarak devam edecek” dedi.

  • Yangın Felaketine ‘Yıldırım’ Müdahale

    Bursa, hafta sonu 4 farklı ilçede çıkan orman yangınlarıyla yasa boğuldu. Kestel, Gürsu, O…
  • Kardeşlik Kazandı

    Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü ’nün birlikte düzenlediği ‘Yaz Kuran …
  • ‘Deprem’i Yaşadılar

    Yıldırım Belediyesi ve Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü iş birliğinde Bayrak A…
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bakan Göktaş: “Temmuz Ayı Doğum Yardımı Ödemelerini Bugün İtibarıyla Annelerin Hesaplarına Yatırıyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Temmuz ayı doğum yardımı ödemeler…