Home GÜNCEL Almanya Türkleri Askere Almaya Hazırlanıyor

Almanya Türkleri Askere Almaya Hazırlanıyor

- Guncellenme Tarihi: 9 Şubat 2024 11:32
3 min read
Almanya Türkleri Askere Almaya Hazırlanıyor için yorumlar kapalı
0

Zorunlu askerliğin kaldırıldığı ve askere gönüllü gitmek isteyenlerin sayısının da yeterli olmadığı Almanya’da gündeme ”lejyoner taburları” geldi. İlk hedefi ülkede doğup büyüyen ve Alman vatandaşı olan Türk gençlerini askere almak olarak belirleyen Alman ordusunun planını gerçekleştirmesi durumunda bir kısmının ”Paralı Türk askerler”den oluşacağı yorumları yapılıyor. Askere alınan bir Türk, yılda yaklaşık 40 bin Euro maaş alabilecek ve rütbe yükseldikçe maaş artacak.

Almanya zorunlu askerliğin kaldırılması ve gönüllü asker sayısının yetersizliği nedeniyle asker açığını kapatmak adına yeni arayışlara girdi.

“LEJYONER TABURU” KURACAKLAR

Yıllardır ülkede yaşayan, uyum sağlamış ve Alman vatandaşı olmuş yabancıların asker yapılmasını gündemine alan Alman ordusu deyim yerindeyse bir “lejyoner taburu” kuracak.

İLK HEDEF ÜLKEDE DOĞUP BÜYÜYEN TÜRK KÖKENLİLER

Rusya ile savaşın yayılma ihtimalini de göz önünde bulunduran Alman ordusu, ilk hedef olarak ülkede doğup büyüyen, Alman vatandaşlığını almış Türk kökenli vatandaşları gözüne kestirdi.

Almanya Türkleri askere almaya hazırlanıyor! Aylık 100 bin liralık maaş rütbe yükseldikçe artacak

YILDA 1 MİLYON 300 BİN LİRADAN FAZLA GELİR

Askere alınan bir Türk’ün yılda yaklaşık 40 bin euro (1 milyon 322 bin TL) kazanabileceği konuşulurken, rütbenin yükselmesi durumunda maaşlar da artacak.

ALMANYA SAVUNMA BAKANI HABERLERİ DOĞRULADI

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre gündeme gelen gelişmeyi doğrulayan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius da yaptığı açıklamada “Evet. Yabancıları askere alırsak, Avrupa’da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler olmayacağız” dedi.

Kaynak: sondakika.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yenişehir Hayvan Bakımevi Ve Doğal Yaşam Alanı Projesi Artık Gün Sayıyor

Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ekim ayında temeli atılan “Hayvan Bakımev…