Home GÜNCEL Karacabey genelinde metruk binalar ortadan kalkıyor

Karacabey genelinde metruk binalar ortadan kalkıyor

- Guncellenme Tarihi: 29 Mart 2023 14:04
2 min read
Karacabey genelinde metruk binalar ortadan kalkıyor için yorumlar kapalı
0

Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binaları bir bir ortadan kaldırıyor.

Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilen metruk binalara, önceki gün Hamidiye Mahallesinde bir yenisi daha eklendi.

Merkez ve kırsal mahallelerde uzun zamandır devam eden yıkımları, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri titizlikle gerçekleştiriyor.

Can ve mal güvenliği açısından önemli

Metruk binaların, kentler açısından güvenlik ve sağlık açısından risk teşkil ettiğini kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu bakımdan metruk binalarla mücadeleyi önemsediklerini söyledi. Özkan, “Bu tip metruk binalar, kent güvenliği ve sağlığı açısından risk oluşturuyor. Ayrıca kötü amaçlı kullanımlara neden olabildiği için çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Biz de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu binaları tespit ederek, yasal prosedürlerin tamamlanması ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kullanabildiğimiz alanların da geçici de olsa otopark olarak kullanılması için çalışıyoruz” dedi.

Yıkımların merkez ve kırsal gözetmeksizin sürdüğünü belirten Özkan, vatandaşların gerek muhtarlar aracılığıyla gerekse belediyeye başvurarak bu taleplerini iletebileceklerini belirtti. Özkan, gerekli izinlerin ve prosedürlerin tamamlanmasıyla kısa zamanda risk oluşturan yapıları ekiplerin ortadan kaldıracağını yineledi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…