Home FOTO GALERİ BALKANTÜRKSİAD ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI

BALKANTÜRKSİAD ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI

- Guncellenme Tarihi: 13 Haziran 2017 13:42
9 min read
BALKANTÜRKSİAD ANKARA’YA ÇIKARMA YAPTI için yorumlar kapalı
0

BALKANTÜRKSİAD’DAN VİZYON PROJE: ‘BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ’

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’ya çıkarma yaptı.

Yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için bir dizi görüşme gerçekleştiren BALKANTÜRKSİAD heyeti, bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun eşlik ettiği heyette BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Başkan Vekili Süleyman İnan, Başkan Yardımcıları Fatih Şakir ile İskender İskenderoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Cömert Kayıra yer aldı.

BAŞKAN TUNAKAN YENİ PROJELERİNİ ANLATTI

Ankara temaslarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile başlayan BALKANTÜRKSİAD heyeti, Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldi.

Toplantıda BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa için önemli bir dernek olduğunu ifade eden Başkan Berat Tunakan, ticari ilişkilerin ülkeler arasındaki ikili ilişkileri geliştiren en önemli ayak olduğunu ifade etti. Hükümetin Türk Ticaret Merkezi projesinden esinlenerek Balkanlar ile Bursa ve Türkiye arasında bir ticari köprü kurma arzusunda olduklarını belirten Tunakan, “İran’da, Dubai’de ve New York’ta Türk Ticaret Merkezleri kuruldu. Yetkililer daha da açılacağını söylüyor. Bizler de Balkanlar ve Bursa arasındaki köprü vazifemizin üstümüze yüklediği sorumluluk neticesinde bir adım atmak istedik. Bu doğrultuda sizlerin desteği, yönlendirmesi ve iş birliğiyle uygun bir Balkan ülkesi seçip ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ni kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Tunakan şunları söyledi: “Ülkemizin hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşması konusunda bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe Balkanları da ortak edebilmek, iş adamlarımıza yeni ihracat kapıları açabilmek ve Balkan coğrafyasını da hareketlendirmek amacıyla ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesini hayata geçirmek istiyoruz. İş adamlarımız ve firmalarımız bu merkez sayesinde ülkemizden yurtdışı pazarlarda yılın sadece belli dönemlerinde gerçekleşen fuarlara katılmakla kalmayıp, yıl boyunca sürekli fuar merkezi mantığında işleyen bu merkezlerle ürünleri sergileme fırsatı bulacaklar. Böylelikle bilhassa yurtdışı pazarlara açılmakta zorluk çeken orta ve küçük ölçekli firmaların da uluslararası pazarlara erişimi kolaylaşacak.”

BAKAN MÜEZZİNOĞLU BALKANTÜRKSİAD ONUR ÜYESİ OLDU

Ziyaretten mutluluk duyduğunu söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasına BALKANTÜRKSİAD’ın yeni yönetimini tebrik ederek başladı. Balkanlarla ilgili duyduğu her güzel projede büyük bir heyecana ve mutluluğa kapıldığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, bu güzel proje için BALKANTÜRKSİAD’a yardımcı olacağını söyledi. Balkanlarla ilgili yapılan çalışmaların oranın geleceğini inşa edeceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, iş birliği içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca toplantı sonrasında BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan’ın daveti üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu BALKANTÜRKSİAD “Onur Üyesi” oldu.

ULUSLARARASI TİCARETE BALKANTÜRKSİAD DESTEĞİ

Ankara temaslarını sürdüren BALKANTÜRKSİAD heyeti, ziyaretin ikinci bölümünde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, “Balkanların tarih boyunca stratejik bir önemi oldu. Bu yüzden her daim önemsememiz gerek bir coğrafyadır. Zaten hem tarihimiz hem kültürümüz açısından ayrı bir yeri vardır. Sizlerin bu gayretinden ve projesinden çok mutlu oldum. Hepimiz aynı hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umarım güzel bir iş birliği yapar bu projeyi hayata geçiririz” diye konuştu.

T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Mehmet Köse de BALKANTÜRKSİAD’ı bu anlamlı projesi için tebrik ederek bu proje üzerinde çalışacaklarını ve iletişim halinde olacaklarını ifade etti.

 

MECLİS VE ANITKABİR DE ZİYARET EDİLDİ

Heyet, ziyaretlerin ardından aynı zamanda BALKANTÜRKSİAD Üyesi olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tarafından TBMM’deki odasında konuk edildi. Projenin takibini yapacağını belirten Çavuşoğlu daha sonra BALKANTÜRKSİAD ekibine Meclis’i gezdirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…