Home GÜNCEL Necmi İnce kimlerle işbirliği içinde..?

Necmi İnce kimlerle işbirliği içinde..?

- Guncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2020 01:49
5 min read
Necmi İnce kimlerle işbirliği içinde..? için yorumlar kapalı
0

3 yıldır reklam alamadığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman üzerine olmadık paylaşımlar yapan, yazılar yazan Necmi İnce durmak bilmiyor.

Ve fakat; her ne kadar yazılar ve paylaşımlar itibar görmese de son paylaşımlarındaki esin kaynağı gerçekten dikkat çekici..!

Twitter’da “Kaç Saat Oldu” hesabının yöneticisi Hüseyin Yılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olmaktan bu yılın Haziran başında tutuklanmış ve Ağır Cezada yargılanmaya başlanmıştı.

Hüseyin Yılmaz, “Amaç sosyal medyada algıyı yönetmekti. Bu anlamda herkese partili, solcu, sağcı, dindar, hesap açma talimatı verildi. Her ay bunun değerlendirmesi yapıldı. Sağcı hesap açılmasının sebebi milliyetçi kesimi, solcu hesap açılmasının amacı solcu kesimi, dindar hesap açılmasının amacı dini kesimi sayfa etrafında toparlayarak, onların görüşleri doğrultusunda algı yaratıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine karşı antipati oluşturarak oy kaybı sağlamak, seçilmiş hükümeti yıpratmaktır. Takipçi sayısının artırılması için gerekirse takipçi satın alınması söylendi. Bu yapıda büyük bölgeler küçük bölgeleri, küçük bölgeler de illeri takip ediyordu. En tepede Türkiye sorumlusu vardı” demişti.

Dönelim Necmi İnce’nin Facebook paylaşımında kaynak olarak gösterdiği “Bursa’da Kaç Saat Oldu” Twitter hesabına…

Bu iki hesap arasında bağlantı var mı bilinmez, ama araştırmaya değer görünüyor, zira 2018 yılı Ekim ayında açılan hesap sürekli olarak Alinur Aktaş ve Ayhan Salman antipropagandası yapıyor.

Hesabın düzgün bir Türkçe ile ve imla kurallarına uyumlu yönetilmediğini de vurgulamak isterim. Yeri gelmişken Necmi’ye de biraz düzgün cümle kurma ve imla kuralları konularında eğitim almasının gerekli olduğunu hatırlatalım..!

Marka hukukunda İltibas diye bir kavram vardır.

İltibas; birbirine çok benzeyen iki şeyin karışması anlamına gelmektedir. Marka hukukunda iltibasa yol açmak kavramı ise tescilli marka ile karıştırılma ihtimaline sebebiyet vererek iki markanın birbirinden ayırt edilememesine neden olmaktır.

“Bursa’da Kaç Saat Oldu?” hesabı ile “Kaç Saat Oldu” hesabı arasındaki iltibas, zihniyet olarak ve anımsatmak olarak ciddi manada benzerlik teşkil ediyor.

Marka hukukunda iltibas yaratan her marka taklit sayılır ki bu hesapların hangisi hangisinin taklididir varın siz düşünün… Yetkililerin ve Savcıların yazımı ihbar kabul ederek iki hesap arasındaki iltibası irdelemelerinde fayda olduğu çok açık..!

Tüm bu sebeplerden ötürü Necmi İnce’nin de bu hesaplarla ilişkisinin araştırılması için Savcılığı göreve davet ediyorum.

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…