Home GÜNCEL Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’ndan 25’inci Yıla Özel Kutlama

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’ndan 25’inci Yıla Özel Kutlama

- Guncellenme Tarihi: 12 Şubat 2026 21:56
2 min read
0
0

Nilüfer Belediyesi bünyesinde 2001 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, çeyrek asırlık yolculuğunu görkemli bir balo ile kutladı.

Nilüfer Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, 25’inci yaşını kutladı. Karya Davet’te gerçekleştirilen 25. yıl özel buluşmasında, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, topluluğun kurucu üyeleri, eğitmenler ve çok sayıda dansçı yer aldı.

Bukle Erman gecede yaptığı konuşmada, 2001 yılında kurulan topluluğun şu anda  Minik, Yıldız, Genç, Gösteri ve Master Grupları ile yaklaşık 300 dansçıdan oluştuğunu söyledi. Anamur, Aydın, Bursa, Van, Bilecik, Silivri, Fethiye, Bolu, Tokat, Üsküp, Karadeniz, Roman ve Gaziantep yörelerinin yanı sıra; repertuvarına 2005 yılında Denizli ve Artvin yörelerinin de eklendiğini söyledi. Erman, Türkiye’de ilk kez müzikli olarak sahnelenen Kılıç Kalkan oyununun, topluluğun repertuvarındaki özgün çalışmalardan biri olarak öne çıktığını dile getirerek, “Nilüfer Halk Dansları Topluluğu, 25 yıldır sahnede sergilediği her adımda kültürel mirası geleceğe taşımayı sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi olarak kültüre ve sanata verdiğimiz destekle bu yolcuğa omuz vermeye devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL

Bir yanıt yazın

Benzer Haberler

Anahtar Parti Kadın Kolları’ndan ‘100 Bin Kadın Üye’ Hedefi

Anahtar Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı, 100 bin kadın üye hedefiyle bir araya…