Home GÜNCEL Osmangazi Belediyesi’nden Velilere Özel Kitap Atölyesi

Osmangazi Belediyesi’nden Velilere Özel Kitap Atölyesi

- Guncellenme Tarihi: 10 Eylül 2025 11:04
3 min read
Osmangazi Belediyesi’nden Velilere Özel Kitap Atölyesi için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, velilerin kitaplara farklı bir gözle bakabilmesi ve çocuklarına kitap sevgisi aşılaması için özel bir atölye başlattı.

Osmangazi Belediyesi, ailelerin çocuklarıyla kitap ilişkisini güçlendirmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Demirtaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yetişkinlerle Çocuk Kitaplarına Bakış Atölyesi” velilerin kitaplara farklı bir gözle bakmalarını ve çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmada daha bilinçli bir yaklaşım geliştirmelerini hedefliyor.

Serap Yenilmez Çetin’in yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölye, 15 günde bir yapılacak iki ders ile devam edecek. Veliler, atölye kapsamında yalnızca kitap okuma alışkanlığını geliştirme yöntemleri öğrenmekle kalmıyor; aynı zamanda çocuklarının kitaba ilgisini artıracak yaratıcı uygulamalar da yapıyor.

“ÇOCUK İLE KİTAP ARASINDA BAĞ KURMAYI AMAÇLIYORUZ”

Etkinlik hakkında bilgi veren Serap Yenilmez Çetin, şunları söyledi: “Bu atölyeyi yalnızca veliler için tasarladık. Amacımız, çocuklarımızı kitaba daha çok yaklaştırabilmek. Evde çocukları kitaba yönlendirmekte zorlanan velilere rehberlik ediyoruz. Asıl hedefimiz, veli ile çocuk arasında kitap üzerinden bir bağ kurulmasını sağlamak.”

Çetin, atölyede klasik ve didaktik bir yaklaşım yerine yaratıcı bir yöntem benimsediklerini vurgulayarak, “Velilerin aktif olarak katıldığı, konuşabildiği bir ortam oluşturduk. Kitap kapağı tasarlıyoruz, kitabın içinden resimler çiziyoruz, hatta çocukluğumuza mektuplar yazıyoruz. Böylece hem keyifli hem de öğretici bir süreçle çocuklarımızla daha yakın bir ilişki kurmayı amaçlıyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yenişehir Hayvan Bakımevi Ve Doğal Yaşam Alanı Projesi Artık Gün Sayıyor

Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz Ekim ayında temeli atılan “Hayvan Bakımev…