Home GÜNCEL MASAL, ‘Orman!’

MASAL, ‘Orman!’

- Guncellenme Tarihi: 3 Temmuz 2025 13:39
6 min read
MASAL, ‘Orman!’ için yorumlar kapalı
0

Ormanlar; şu günler de yangınlarla, içinde yaşayanlarla yok oluyor. Çarşı Pazar yanıyor!

Zeytin ağaçları kesiliyor.

Yıllara meydan okumuş ağaçlar insanlara, özellikle siyasetçilere DERS veriyor.

Diyorlar ki;

♥ Ağaç yaş iken eğilir ya da doğrulur. Her şeyin bir zamanı vardır. Hayat öğrenme sürecidir ama zamanlaması çok önemlidir. Zamanlamanı iyi yaparsan hayatında iyi olur güzel olur.

♥ Düşen ağaca balta vuran çok olur. Onun için hayatta düşmemeye dikkat etmek gerek; güçlüyken gölgene sığınanlar düşerken baltayı alıp sana koşarlar.

♥ Bizi yok etmeye çalışan baltanın sapı bizdendir. Her zaman dış düşmandan korkmayın. İç düşman daha tehlikelidir. Sizin gibi görünüp size hainlik edecek insanlara dikkat edin. Dişi kıran, pirince en çok benzeyen beyaz taştır.

♥“Ulu çamlar fırtınalı diyarlarda yetişir” İnsanı geliştiren mükemmelleştiren zorluklardır. Büyük insanlar büyük engellerle karşılaşıp onu aştıkları için büyük insan olurlar. Büyük devletler büyük badireleri atlatarak büyük devlet olurlar. Uçurtma rüzgâra karşı durduğu için yükselir. Engelleri fırsat bilmelisiniz.

♥ Bir ağacın kökü ne kadar derinse boyu o kadar yükseğe çıkar. Kökleri zayıf olan büyüklüğü taşıyamaz. Onun için kökünüze sahip çıkmalısınız. Kökünü unutan ya da yok sayan bir ağaç ayakta kalabilir mi? Bir ağaç gücünü gövdesinden değil kökünden alır. Sizin de tarihiniz olmazsa nasıl geleceğiniz olacak? Tarihinizi yok sayar ya da unutursanız nasıl geleceği inşa edebilirsiniz?

♥ Ağaç yapraklarıyla gürler. Bir insan da ailesiyle, sosyal çevresiyle güzel olur; onlarla tamamlanır. Onlarla varlığını hissettirir. Onun için sosyal ilişkileriniz önemlidir.

☘ Hiçbir ağaç acaba bahar gelecek mi, çiçek açacak mıyım diye düşünmez. Kök, gövde ve dallar görevini zamanı gelince sessizce ve sabırlıca yaparlar. Siz de baharın gelmesini bekliyorsanız görevinizi şamata yapmadan sessizce, hakkıyla ve sabırla yapmalısınız.

►Meyveli ağacı taşlarlar. Bilgili, becerikli, başarılı insanlara haset eden çok olur. Bir işe yaramayan, niteliksiz, silik insanlar kimsenin umurunda olmazlar. Onun için başarılı insanlar atılacak taşlara sabır edemezlerse başarılarını sürdüremezler.

  • Her ağaç kendi toprağında büyür. Ağaç ancak uygun toprağı bulması halinde gelişmesini sürdürür. İnsan yetenekleri de öyledir; ağaç fidesi gibidir. Uygun zemin bulursa gelişir, yoksa çürür gider.

♥Bize hep odun gözüyle bakmayın. Biraz da ibret gözüyle bakın. Ağaç olmayan yerde yağmur olmaz yağmur olmayan yerde bereket olmaz bereket olmayan yerde fakirlik olur hastalık olur hastalık salgın olan yerin havası suyu pis olur ama ağaç olursa bunların hiçbiri olmaz. (Alıntı)

“Her şey bir ağacı sevmekle başlar.”

Bu yemyeşil ağaçları, cayır cayır yakmayalım, koruyalım!

Şarklarını dinlediğimiz, gölgesinden faydalandığımız, odunuyla ısındığımız bu ağaçları düşünürken bu soruyu KENDİMİZE soralım!

 “ASLINDA ODUN OLAN BU AĞAÇLAR DEĞİL, BENMİŞİM MEĞERSE.” Diye…

  • Edis Gözaltına Alındı

    Uyuşturucu soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şarkıcı Edis Görgülü h…
  • Vatandaş Mutlu!

    Kağıt üzerinde ‘mutluğu’ TUİK, çıtayı biraz daha yukarı taşıdı. 2025 Türkiye’sinde hayatta…
  • Değerleri, Hızla Kaybetmeyiz!

    Bu Toplumun yüzde 99’u Müslüman. ♥ Camiler; tamamen siyasetten arınmış, huşu içinde dua ed…
Load More Related Articles
  • Tatlı!

    Şu mübarek Ramazan ayında en çok ihtiyaç duyulan, TATLI. Oruçluyken neden tatlı yeme isteğ…
  • Vatandaş Mutlu!

    Kağıt üzerinde ‘mutluğu’ TUİK, çıtayı biraz daha yukarı taşıdı. 2025 Türkiye’sinde hayatta…
  • Arabası Olanlara!

    Günümüzde otomobil bir ihtiyaç olduğunu söyleyenler çoğunlukta… Duble yollar, köprüler, vi…
Load More By Ali Özdemir
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Tatlı!

Şu mübarek Ramazan ayında en çok ihtiyaç duyulan, TATLI. Oruçluyken neden tatlı yeme isteğ…