Home GÜNCEL İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu’ndan Sert Tepki

İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu’ndan Sert Tepki

- Guncellenme Tarihi: 14 Mayıs 2025 09:47
4 min read
İYİ Parti Bursa Milletvekili Türkoğlu’ndan Sert Tepki için yorumlar kapalı
0

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu Parti’nin İl Başkanı İsmail Kaya ile birlikte gittiği İznik’te planlanan “konsil” etkinliğine sert tepki göstererek, etkinliğin Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğine açık bir saldırı olduğunu belirtti. Türkoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a hem de bu duruma sessiz kalındığı gerekçesi ile hükümete tepki gösterdi.

İYİ Parti İl Başkanı İsmail Kaya beraberinde ki Milletvekili Selçuk Türkoğlu ile birlikte İznik ilçesini ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Milletvekili Türkoğlu; yapılması planlanan ‘Konsil’ etkinliğinin sadece dini bir faaliyet olmadığını, Türkiye’nin egemenliğini hedef alan emperyal bir kalkışma olduğunu vurguladı. “Bu kadim topraklar Türk milletinin alın teriyle yoğrulmuş, şehit kanıyla mühürlenmiş vatanıdır! Bu kutsal topraklarda hiç kimse din kisvesi altında entrika çeviremez” dedi.

Lozan Antlaşması İhlali İddiası

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un, Lozan Antlaşması’nı hiçe sayarak “Konstantinopol Ekümenik Patrikliği” unvanını kullanmasının, Sevr Antlaşması’nı canlandırma ve İstanbul’un yeniden “Konstantinopol” olarak tanınması için zemin hazırlama çabası olduğunu iddia etti.

Türkoğlu, iktidarın bu duruma sessiz kaldığını iddia ederek “Bartholomeos orada neyi, kimi temsil etti? Hangi hakla Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikası adına söz aldı?” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Gökçeada ve Bozcaada’nın ilhakı için Atina’da düzenlenen konferanslara ve Papa ile Bartholomeos’un İznik’teki söylemlerine dikkat çekti.

“Sabrımızı Sınamayın”

Fener Rum Patrikhanesi’nin Vatikanvari bir yapıya dönüştürülmek istendiğini savunan Türkoğlu, “Bartholomeos, Türk topraklarında ‘devlet içinde devlet’ rolüne soyunuyor! İznik’teki konsil bahanesiyle İstanbul’a göz dikiliyor! Ama biz buradayız! Türk Milleti ayaktadır!” ifadelerini kullandı.
Türkoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bartholomeos’a, Papa’ya ve sessiz kalan iktidara diyoruz ki: Haddinizi bilin! Bu milletin sabrını daha fazla sınamayın!”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Trafik Düzenlemesi

Bursa “Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Te…