Home GÜNCEL AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan’dan Bozbey’e Suç Duyurusu!

AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan’dan Bozbey’e Suç Duyurusu!

- Guncellenme Tarihi: 14 Nisan 2025 16:22
9 min read
AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan’dan Bozbey’e Suç Duyurusu! için yorumlar kapalı
0

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey hakkında görevi ve güveni kötüye kullanmak iddiasıyla kamuyu zarara uğratma gerekçesiyle kamu davası açıyor.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey hakkında görevi ve güveni kötüye kullanmak iddiasıyla kamuyu zarara uğratma gerekçesiyle Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na kamu davası açılıyor.

Başkan Davut Gürkan suç duyurusu öncesi Bursa Adliye Sarayı (Uluyol) önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE YÜZYILI HEDEFLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Suç duyurusu öncesi basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, “Malumunuz olduğu üzere 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçti. AK Parti olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetimiz tarafından atılan ekonomiden iç ve dış politikaya kadar tarihi nitelikteki adımlarla birlikte, Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusundaki yatırımları da kararlılıkla devam ettiriyoruz. Diğer taraftan da bizde olan yerel yönetimlerde vatandaş odaklı belediyecilik hizmetlerinin en güzel örneklerini vermeyi sürdürürken, muhalefette olduğumuz belediyelerde ise doğru adımların destekçisi, yanlışların da önleyicisi olmanın hemşerilerimize karşı taşıdığımız en büyük sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ülkemizin çeşitli illerinde CHP’li belediyelerde yaşanan yolsuzluklar ve usulsüzlükler nedeniyle örgütlü suç kapsamında açılan soruşturmaları hepimiz dikkatle ve şaşkınla takip ediyoruz. Maalesef bu süreçte Genel Başkanları Özgür Özel öncülüğündeki CHP’nin ülkemizin ve milletimizin menfaatlerinden ve değerlerinden ne kadar uzak olduğuna da bir kez daha şahit olduk. Kendi iç siyasi çekişmeleri ve rant paylaşımında yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeniyle birbirine düşen CHP’lilerin ihbar ve itirafları ile başlayan hukuksa süreçte; hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye asla inanmayan, yolsuzlukların üzerini örtmek için sokakları terörize etmekten çekinmeyen, nefret diliyle toplumu ayrıştırmak ve çatıştırmakta hiçbir beis görmeyen, polisimizi ve kamu kurumlarımızı bile hedef gösteren, politik olarak kendinden görmediği şirketlerimizi ve esnafımızı fişleyerek, milli ekonomiyi boykot etme çağrısı yapabilen, delege pazarlıklarıyla gölgelenen kurultaylarından dolayı kayyum endişesi yaşadıkları için alelacele olağanüstü seçime gitmek zorunda kalan, tüm bunların üstüne de mağdur kisvesi ve Atatürkçülük maskesi takarak ülkemizi yabacı ülkelere şikayet etmekten çekinmeyen bir Genel Başkan ile onun sayesinde 100 yıllık mazisine sömürgecilik ve mandacılık zihniyeti bulaşmış bir CHP görmenin üzüntüsünü milletçe yaşıyoruz” dedi.

“1 MİLYON 409 BİN 805 TL TUTARINDAKİ RESMİ BELGELİ HARCAMALAR İNCELENMELİ”

Sözlerini sürdüren Başkan Davut Gürkan, “Hizmet üretmekten uzak ve halkımızın değerlerinden kopuk, kamu yararı ile bağdaşmayan yönetim uygulamaları ne yazık ki son 1 yılda Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bazı CHP’li ilçe belediyelerinde de artarak kendini göstermektedir. Sayın Mustafa Bozbey, göreve gelir gelmez liyakat ilkesini hiçe sayarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde binlerce personelin işine son vermiş, bunun yerine partizan kadrolaşmanın önü açılmıştır. Türkiye’nin en büyük ve en güzel kentlerinden Bursa’mızın adı; ne yazık ki Sayın Bozbey başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi’ndeki taciz iddiaları, akraba atamaları, adrese teslim işlerle gündeme gelmiştir. Daha önce AK Parti tarafından bitirilmiş ve hizmete girmiş projelerin yeniden ‘açılış töreni’ adı altında halka sunulması algı belediyeciliğinin en trajikomik göstergeleri olarak kayda geçmiştir.

Diğer yandan ise 500 milyon TL bütçe ile tamamladığımız Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi kentsel tasarım projesindeki bir otoparkın bile hala hizmete açılamaması, Mustafa Bozbey ve ekibi adına icraattan uzak CHP anlayışının en somut örneklerinden biri olmuştur. Halkımızın güvenini sarsan uygulamaların, milletimizin emaneti olan her kuruşun hesabını sormak, AK Parti olarak siyasi sorumluluğumuzun ve ahlaki duruşumuzun bir gereğidir. Yetersizliklerini örtmek için kendinden önceki dönemle ilgili belgesiz isnatlarla karalama yapmaya çalışan Sayın Mustafa Bozbey’in, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kentimizi ziyaretinde Bursa Büyükşehir Belediyesi kasasından yaptırdığı 1 milyon 409 bin 805 TL tutarındaki resmi belgeli harcamanın hukuk önünde incelenmesini talep etmek için buradayız.

Kaynak: bursadabugun.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da Trafik Düzenlemesi

Bursa “Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Te…