Home GÜNCEL Özbekistan Heyeti Bursa’daki Vatandaşlarıyla Bir Araya Geldi

Özbekistan Heyeti Bursa’daki Vatandaşlarıyla Bir Araya Geldi

- Guncellenme Tarihi: 22 Nisan 2024 13:14
4 min read
Özbekistan Heyeti Bursa’daki Vatandaşlarıyla Bir Araya Geldi için yorumlar kapalı
0

Özbekistan Cumhuriyeti tarafından diğer ülkelerde yaşayan Özbekistan vatandaşlarının yaşam koşullarını inceleyen resmi heyet, Bursa’daki çalışmalarını başlattı.

Özbekistan Aile ve Kadın İşleri Komitesi Başkan Yardımcısı Mukharram Nurmatova’nın başkanlığını yaptığı heyet, Özbekistan Bursa Fahri Konsolosluğu’nda vatandaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar kapsamında Özbekistan devletinin diğer ülkelerde yaşayan vatandaşlarının iş, eğitim, sosyal hayat ve yaşam koşullarının incelenerek sorunlar varsa çözümler getirilmesi amaçlanıyor.

Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan’ın ev sahipliği yaptığı görüşmelerde Özbekistan Cumhuriyetini temsilen Aile ve Kadın İşleri Komitesi Başkan Yardımcısı Mukharram Nurmatova, Dışişleri Bakanlığı’ndan Nodıra Ibragımova, Aile ve Kadın İşleri Komitesi’nden Nigora Latıpova, İçişleri Bakanlığı’ndan Kamolıddın Kurbanov, Dış İşgücü Göçü Kurumu’ndan Nigora Yormatova, Dış İşgücü Göçü Kurumu’ndan Nıgora Khakımova, Ulusal Televizyon ve Radyo ‘nden Bobur Nurmatov, İstanbul Başkonsolosluğu Çalışma İşleri Müşaviri Abdurakhman Mukhamedov, İstanbul Başkonsolosluğu Baş Katibi İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Botir Muminov ve Özbek Kadın Haklari Derneği Başkanı Ozoda Islomova yer aldı.

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Özbekistan’ın Bursa Fahri Konsolosu Ali Baklan, Fahri Konsolosluk faaliyetleriyle Bursa’da yaşayan Özbek vatandaşların yaşam koşullarının daha iyi hale getirilmesi amaçlandığını söyledi. Özbekistan’ın son 2 yıldır büyük bir atılım içinde olduğunu belirten Ali Baklan, “Özbekistan Cumhuriyeti kurduğu ‘Vatandaşlık Birliği’ ile tüm ülkelerde yaşayan vatandaşları ile görüşmeler gerçekleştirip maddi ve manevi destek veriyor. Biz de Türkiye ve Özbekistan arasındaki kuvvetli bağları Bursa’daki faaliyetlerimizle pekiştirmeye devam ediyoruz” şeklinde görüşlerini aktardı.

İstanbul’da yaşayan Özbekistan vatandaşlarıyla gerçekleştirdikleri temaslardan sonra Bursa’ya gelerek çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Özbekistan Cumhuriyeti Aile ve Kadın İşleri Komitesi Başkan Yardımcısı Mukharram Nurmatova da, “Özbekistan Cumhuriyeti olarak kurduğumuz ‘Vatandaşlık Birliği’ projesi ile yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yanlarında oluyoruz. Kardeş ülke Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın da iş, eğitim, sosyal hayat ve yaşam koşullarını birebir görüşmelerle tespit ediyor, sorunlar varsa çözümler getiriyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz” diyerek görüşlerini belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren: “Gemlik’in İki Markası Var; Zeytin ve TOGG”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karata…