Home EKONOMİ Bakan Şimşek Ekonomiyle İlgili Sevindiren Haberi Duyurdu

Bakan Şimşek Ekonomiyle İlgili Sevindiren Haberi Duyurdu

- Guncellenme Tarihi: 5 Nisan 2024 16:14
2 min read
Bakan Şimşek Ekonomiyle İlgili Sevindiren Haberi Duyurdu için yorumlar kapalı
0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak bu yıl için cari açığın Orta Vadeli Program’da öngörülen 34,7 milyar doların oldukça altında beklediklerini belirtti. Şimşek, açıklamasında istikrarın güçlendiği mesajını da verdi.

Türkiye ekonomisinde enflasyonun yanında önemli sorunlardan biri olan cari açıkla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. Şimşek, cari açıkta öngörülen rakamın çok daha altında bir sonuç beklediklerini işaret etti.

“CARİ AÇIĞI OVP’DE ÖNGÖRÜLENİN OLDUKÇA ALTINDA BEKLİYORUZ”

Bakan Şimşek sosyal medya üzerinden Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın dün paylaştığı ihracat verilerini alıntılayarak “2024 yılı ilk çeyreğinde yıllık dış ticaret açığındaki iyileşme 14,3 milyar dolara ulaştı.” ifadelerini kullandı ve sağlanacak rezerv birikimine değindi. Şimşek paylaşımına şöyle devam etti:

“Bu yıl OVP’de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz. Cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5’in altına çekerek rezerv birikimi sağlayacağız.

Büyümedeki dengelenmenin katkısıyla azalan cari açık ve döviz ihtiyacımız ile artan dış kaynak girişi makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor.”

Bakan Şimşek: Bu yıl cari açık öngörümüzün çok altında olacak

Kaynak: sondakika.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Erasmuslu Öğrenciler Bursa Hayvanat Bahçesi’nde

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bul…