Home EKONOMİ Bakan Şimşek’ten Konut Sahiplerine Uyarı

Bakan Şimşek’ten Konut Sahiplerine Uyarı

- Guncellenme Tarihi: 2 Nisan 2024 15:29
2 min read
Bakan Şimşek’ten Konut Sahiplerine Uyarı için yorumlar kapalı
0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannameleri konusunda denetim planına aldıkları 1,2 milyon gayrimenkulden yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduklarını belirterek, 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflere yaptırımla karşılaşmamaları için beyanname vermeleri gerektiğini hatırlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira beyannameleri konusunda yaptıkları denetimleri hatırlatarak mükelleflerin bir yaptırımla karşılaşmaması için 5 Nisan’a kadar beyannamelerini vermeleri gerektiğini belirtti.

420 BİN GAYRİMENKULE YERİNDE TESPİT

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şimşek, “2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan’a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz.” ifadesini kullandı.

Gelir İdaresi Başkanlığının, idari kayıtları (tapu, MERNİS gibi) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

“Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin lira üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan’a kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz.”

Kaynak: sondakika.com, AA

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren: “Gemlik’in İki Markası Var; Zeytin ve TOGG”

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Arzu Şen Karata…