Home GÜNCEL Hayri Türkyılmaz’ın CHP İhaneti ve Deniz Dalgıç’ın Kaçak Yapıları

Hayri Türkyılmaz’ın CHP İhaneti ve Deniz Dalgıç’ın Kaçak Yapıları

- Guncellenme Tarihi: 24 Mart 2024 20:59
9 min read
Hayri Türkyılmaz’ın CHP İhaneti ve Deniz Dalgıç’ın Kaçak Yapıları için yorumlar kapalı
0

CHP Mudanya Belediye başkan adayı Deniz Dalgıç’ın kaçak yapısı sebebiyle Mudanya Belediyesinden cezai işlem gördüğü konusu gündeme düşünce Dalgıç’ın avukatından bir açıklama geldi.

Aday Deniz Dalgıç’ın avukatı Hakan Öztürk iddiaların tamamen asılsız, yalan, iftira, kirli siyasetin en kirli örneklerinden biri olarak siyasi tarihimize geçtiğini bildirdi. Av. Öztürk gönderdiği açıklamanın yanına Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığının “Kovuşturmaya yer yoktur” hükümlü kararını ekleyerek iddialara belge ile cevap verdi.

Şimdi Mudanya’yı çok iyi bilmeyenler yada uzaktan takip edenler için bu önemli bir konu olarak algılanabilir, Dalgıç yerden yerde vurulabilir, hatta siyasi kariyeri zarar da görebilir.

Ve fakat Hayri Türkyılmaz’ı yakından tanıyanlar, içini bilenler onun en çok CHP’lilere zarar verdiğini, en çok onlarla uğraştığını, rakip kelimesinden dahi nefret ettiğini, hele ki kendisi aday yapılmayıp Deniz Dalgıç aday yapılınca ne kadar küplere bindiğini ve aklından neler geçirebileceğini tahmin ederler…

Ben de onlardan biriyim… Çok iyi tanıdık kendisini…

Sırf hakkında muhalif haberler yaptığım için ablamın Güzelyalı’da bulunan Mini Çarşı’daki dükkanına el koyamayınca çarşı yıktı, yeniden yaptı ve ablam tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş ve dahi mahkemede davayı kazanmış olmasına rağmen ona yer vermedi.

Çok acayip kin duygularıyla beslenir ve stratejilerini de bu minvalde kendine hizmet için doğru kurar kendisi…

 Bunları bilin istiyorum, çünkü Türkyılmaz 10 yıldır kendine yakın müteahhitlerin kaçak yapılarına zerre ses çıkarmadığı halde onunla uyuşmayanlara nefes aldırmadı.

Size onlarca örnek verebilirim bunun gibi…

 Öte yandan bazı AKP’li arkadaşlarla çok da iyi geçindi. Mesela bunlardan biri Ak Parti meclis üyesi Kadir Kahraman’dır. Kadir Kahraman’ın eşinin ailesine ait olan 30 yıl imar sorunu çözülemeyen bir arsa Türkyılmaz döneminde çözüldü, müteahhidi de Türkyılmaz’ın kayınbiraderi oluverdi. Muhtemelen bu kıyak karşılığında yıllarca mecliste Karagöz – Hacivat oynadılar, en önemli meselelerde Kahraman’ın gıkı çıkmadı.

 Dönelim Deniz Dalgıç meselesine…

 Avukat beyin söylediğine göre, Yapı Denetim Firmasının belirlediği düzenlemeler 20 gün içerisinde yapılıyor ve Mudanya Belediyesinin ilgili birimine bildiriliyor. Yapı Denetim Firmaları neden var? Eksiklik, aksaklık, hata, yanlış ve gerekli ne varsa rapor etmek için varlar, bu yüzden müteahhitlerin ödeme yaptığı havuzdan para alıyorlar. Dalgıç’ın firması da bu rapor doğrultusunda düzeltmeleri yaptığını ifade ediyor. Üzerine de belediye tarafından yapılan kontrolde herhangi bir sorun olmadığı rapor ediliyor.

İşte burada 10 Ocak’ta adı artık CHP Mudanya’nın aday adayları arasında geçen Deniz Dalgıç’ın inşaatıyla ilgili şirkete Mudanya Belediyesi tarafından eksikliğin giderilmediği yazısı yazılıyor, şirket tekrar itiraz ediyor, alınan cevap “Memur sehven yaptı, hata düzeltilecek”. Buna rağmen, Mudanya Belediyesinin yasal süre olan 30 günün dolmasını beklemeden, büyük bir hızla evrakları Savcılığa gönderdikleri ortaya çıkıyor. Savcılık tarafında verilen kovuşturma yer olmadığına dair hüküm de zaten Türkyılmaz’ın öküz altında buzağı arayışının, duygusal davranışının kanıtı niteliğinde… Sindiremedi kendisi aday gösterilmemeyi…

Size ötesini de söyleyeyim… Her ne kadar Deniz Dalgıç mevcut belediye başkanı kendi partisinden olduğu için, Hayri Türkyılmaz’la ilgili söylenecek yüz bin olumsuz cümle olmasına rağmen tek bir tane kurmuyor.  Öte yandan Türkyılmaz’ın Dalgıç’ın inşaatlarıyla ilgili açıklama gelen bu şikayet dışında şikayetler de oluşturduğu konuşuluyor. Madem Dalgıç bu kadar yanlıştı, 10 yıldır neden tek şikayeti yok kendisiyle ilgili, adaylığı sürecinde coştu Türkyılmaz..? Neden yasal sürece uyan, gereğini yapan Dalgıç’la ilgili algı oluşturup ona kaybettirmeye çalışıyor..?

CHP’li yöneticilerin derhal hakkında disiplin cezası oluşturması ve partiden ihraç edilmesi gerekir. Hiçbir parti böyle bir hainliği hak etmez… Aynı şeyi Ak Parti, MHP, YRP, Zafer hangi parti olursa olsun söylerdim ve kallavi şıklıkta bir ihraç beklerdim… Kılıçdaroğlu değil belki ama Hayri Türkyılmaz gibi yandaşları mevcut CHP yönetiminin ve adaylarının kaybetmesini ve bu yenilgiden tekrar eskiye dönülerek yönetimi ele geçirmeyi hedefliyor.

Yazık ki; siyaset hiç olmadığı kadar kirli… Hiç olmadığı kadar bencilce…

Kendisini partisinin üstünde görmeyen siyasetçilere selam olsun…

Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…