Home GÜNCEL Otomobil Almak İsteyenler İçin Kritik Son 20 Gün

Otomobil Almak İsteyenler İçin Kritik Son 20 Gün

- Guncellenme Tarihi: 13 Mart 2024 13:08
4 min read
Otomobil Almak İsteyenler İçin Kritik Son 20 Gün için yorumlar kapalı
0

Otomobil almak isteyenlere sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan finansçı Mert Başaran, seçim sürecinin otomobil fiyatlarını etkileyeceğini belirtti. Seçimleri kastederek son 20 günün önemine dikkat çeken Başaran fiyatlarda yukarı yönlü hareket olacağına dikkat çekti.

Uzmanlar, otomobil almak isteyenlerin acele etmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Otomobil fiyatları Mart ayıyla birlikte güncellendi. Bazı markalar fiyatları %3, %5 ve %7 oranında artırdılar.

Araba almayı düşünenler, işinizi çabuk halletmenizde fayda var. 800 bin liranın altında yeni bir araba bulmak artık zorlaştı. Nisan ayında fiyatların %10-12 oranında daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

Finans uzmanı Mert Başaran, otomobil almak isteyenlere önemli bir uyarıda bulundu. Başaransosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaklaşan 20 gün için dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Başaran, elde edilen verilere dayanarak otomobil fiyatlarında artış beklendiğini dile getirerek, bu duruma karşı tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

RAMAZAN VE SEÇİM ETKİLERİ

Ramazan ve seçim süreçlerinin araç fiyatlarını etkileyeceğini belirten Başaran, “Otomobili yatırım aracı olarak görmemekle birlikte, otomobil ihtiyacınız varsa elimizdeki istatistiklere göre fiyatlarda yukarı yönlü bir hareketlenme başlıyor!” dedi.

Ramazan ayı boyunca oluşabilecek beklentilerin ve seçim atmosferinin otomobil fiyatlarını artırabileceğini belirten Başaran, bu nedenle önümüzdeki 20 günün otomobil almak için en uygun dönem olabileceğini ifade etti.

YÜKSEK FAİZLERİN ETKİSİ

Mert Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu sözlere yer verdi:

Halktv’nin haberine göre, “Otomobili yatırım aracı olarak görmüyorum ancak otomobil ihtiyacınız varsa elimizdeki istatistiklere göre fiyatlarda yukarı doğru bir hareketlenme başlıyor! Ramazan ayı boyunca oluşacak beklentiler ve seçim atmosferi nedeniyle, önümüzdeki 20 gün otomobil almak için en uygun zaman olabilir! Seçim sonrası doların hareketliliği ve bayram tatilleri gibi faktörler, memlekete seyahat etmek isteyenlerin otomobil talebini artırabilir. Bu iki nedenden dolayı, Ramazan sonrasında bu fiyatları bulmak zor olabilir! Daha lüks bir araca geçmek için ‘değiştirin’ demiyorum, ancak mecburiyet varsa bu 20 gün istatistiksel olarak uygun bir zaman olabilir! Grafiklerde dönüş başlıyor.”

Kaynak: bursadabugün.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemtaş’ta Yönetim Belli Oldu

Gemlik Belediyesi’nin iştiraki olan Gemtaş A.Ş’de Belediye Başkanı Şükrü Deviren tarafında…